Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Συνελήφθησαv 120 πρόσφυγες για την κατάληψη στην πλατεία

Λέσβος: Συνελήφθησαv 120 πρόσφυγες για την κατάληψη στην πλατεία

Οι αλλοδαποί αυτοί, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου

Στη σύλληψη 120 μεταναστών και προσφύγων, οι οποίος το πρωί της Δευτέρας βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς την οποία και είχαν καταλάβει, προχώρησαν οι αρχές.

Οι αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες, κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολό τους, οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών με τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφία τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Για αδράνεια της κυβέρνησης μιλά ο δήμαρχος Λέσβου

Για αδράνεια και λανθασμένη διαχείριση στο προσφυγικό που οδήγησε στον εγκλωβισμό αιτούντων ασύλου και προκάλεσε τον φόβο της τοπικής κοινωνίας, κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, καλώντας την κυβέρνηση να μην κάνει το «τραγικό λάθος» να θεωρήσει ότι το αίτημα αποσυμφόρησης και απελευθέρωσης της πλατείας Σαπφούς προερχόταν από ακραία στοιχεία.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας, ο δήμαρχος Λέσβου αναφέρεται στα επεισόδια, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024