Αποκλείουν στο παρά πέντε μαθητές με νεοπλασία από τα πανεπιστήμια
Δύο μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις και χωρίς να είχαν γίνει γνωστά τα κριτήρια του νέου νόμου, μαθητές που πάλεψαν για τη ζωή τους στερούνται την ευεργετική διάταξη του 5%
Εκτός πανεπιστημίων και ΤΕΙ κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες έφηβοι που κατά το παρελθόν έπασχαν από νεοπλασματική ασθένεια και δικαιούνταν, ως το περυσινό έτος, να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο με τις ευεργετικές διατάξεις τού 5%.
Μετά τη μεγάλη δοκιμασία που βίωσαν στις πιο τρυφερές ηλικίες της ζωής τους, ζώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο, 200 και πλέον έφηβοι, μαθητές της Γ’ Λυκείου, είχαν μια νέα δυσάρεστη έκπληξη. Μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα έλαβαν επιστολή από την αρμόδια επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), από την οποία… ενημερώθηκαν ότι δεν δικαιούνται πλέον την ένταξή τους στα ΑΕΙ με τη διαδικασία που ακολουθείται για τα παιδιά με σοβαρές παθήσεις, τα οποία καταλαμβάνουν το 5% των θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές.
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)








![Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_5929258002479255443_y-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442