Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι έχει να πει τώρα ο κύριος Περέιρα;

Τι έχει να πει τώρα ο κύριος Περέιρα;

Γι’ αυτό το επίπεδο διαιτησίας πανηγύριζαν ο Πορτογάλος επικεφαλής της ΚΕΔ και οι συνεργάτες του;

Η διαιτησία του Αλέξανδρου Κατσικογιάννη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα αποτελεί «μνημείο» της εποχής «εξυγίανσης» που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποτελεί όμως και χαρακτηριστικό παράδειγμα του πολέμου που βιώνουν οι ερυθρόλευκοι στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Ενός πολέμου που ακόμα και στο φινάλε της σεζόν συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Κι εδώ λοιπόν γεννάται το μεγάλο ερώτημα.

Τι έχει να πει τώρα ο κύριος Περέιρα για την διαιτησία στην χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα;  Μπορεί άραγε να αισθάνεται «δικαιωμένος» βλέποντας τον διαιτητή Κατσικογιάννη να μην καταλογίζει πέναλτι ούτε σε φάσεις που ο αμυντικός κάνει τον τερματοφύλακα; Τα λόγια χάνουν την αξία τους παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο σφυρίζουν οι διαιτητές στα παιχνίδια του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν.

Γι’ αυτό το επίπεδο διαιτησίας πανηγύριζαν ο Πορτογάλος επικεφαλής της ΚΕΔ και οι συνεργάτες του; Γι’ αυτά που έχουν γίνει εις βάρος των ερυθρόλευκων σε τόσα παιχνίδια της φετινής σεζόν; Και τι να πει άραγε ο Πορτογάλος; Να φωνάξει τον Κατσικογιάννη για να του εξηγήσει πως όταν ο αμυντικός αποκρούει με το χέρι (!) εντός περιοχής είναι πέναλτι; Ίσως να πρέπει να το κάνει. Ίσως να χρειάζεται κι αυτό την εποχή της «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ίσως όμως χρειαστεί να φωνάξει και έναν ακόμα διαιτητή, γιατί ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης δεν είναι ο μοναδικός που δεν έδωσε πέναλτι σε επέμβαση αμυντικού με το χέρι, λίγο πριν την γραμμή της εστίας. Ας θυμηθούν όλοι το πέναλτι που δεν είχε δώσει ο Καλογερόπουλος στο χέρι του Λισγάρα, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ας φωνάξει μαζί τον Κατσικογιάννη και τον Καλογερόπουλο για να διευκρινιστεί πως σε τέτοιους είδους φάσεις ο διαιτητής πρέπει να δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα.

Αν ο κύριος Περέιρα έχει διαφορετική άποψη καλό θα είναι να το πει δημόσια. Προφανώς όμως έχοντας δει την φάση με τον Κοντοέ, ακόμα και ο Πορτογάλος θα θυμήθηκε τα διαιτητικά νιάτα του. Ίσως και να σφύριξε ο ίδιος πέναλτι παρακολουθώντας την φάση από την τηλεόραση. Το θέμα όμως είναι ποια ήταν η αντίδραση του όταν διαπίστωσε ότι ο Κατσικογιάννης αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο όσο κι αν κάποιοι εθελοτυφλούν. Και πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί, όσο και αν οι «κύκλοι της εξυγίανσης» προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν ο κύριος Περέιρα θεωρεί πως το θέμα έληξε με την παραπομπή του διαιτητή Κατσικογιάννη, κάνει φυσικά μεγάλο λάθος. Καλό θα είναι πάντως να έλεγε τη γνώμη του για την χθεσινή διαιτησία στην Ριζούπολη.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024