Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφήνουν τη Δαμασκό οι σύροι αντάρτες

Αφήνουν τη Δαμασκό οι σύροι αντάρτες

Η συμφωνία παράδοσης σηματοδοτεί μια ακόμα νίκη για τον πρόεδρο της χώρας, με τους αντάρτες να αποχωρούν με κατεύθυνση τη βόρεια Συρία

Μια ακόμα νίκη καταγράφουν τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά τη συμφωνία παράδοσης του θύλακα στα βορειοανατολικά της Δαμασκού, που μέχρι σήμερα βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Οι σύροι αντάρτες ξεκίνησαν ήδη να αποχωρούν, με κατεύθυνση τη βόρεια Συρία σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και αξιωματούχο των ανταρτών.

Η αποχώρηση θα αποκαταστήσει τον κυβερνητικό έλεγχο στον ανατολικό θύλακα Καλαμούν, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι αντάρτες μαχητές και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν από το ανατολικό Καλαμούν στο Ιντλίμπ και τη Γιαραμπλούς, ανταρτοκρατούμενο έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία, με 3.200 μαχητές και τις οικογένειές τους να αναμένεται να φύγουν σήμερα.

Συνεχίζονται οι μάχες νότια της Δαμασκού

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του κλιμακώνουν τον βομβαρδισμό πολιορκημένου θύλακα νότια της Δαμασκού.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από σύννεφα καπνού πάνω από την συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ, μέρος του θύλακα που περιλαμβάνει τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ.

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για την τύχη των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 12.000 παλαιστινίων προσφύγων στο Γιαρμούκ και τις γύρω περιοχές.

«Ο εκτοπισμός συνεχίζεται με τους ανθρώπους να μετακινούνται στη γειτονική περιοχή Γιάλντα … για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Μερικές οικογένειες μένουν στο Γιαρμούκ, είτε επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της σφοδρότητας των συγκρούσεων είτε επειδή επιλέγουν να παραμείνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες.

«Δεν έχουμε αριθμούς για το πόσοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί, αλλά η ανθρωπιστική κατάσταση αυτών που βρίσκονται στο Γαρμούκ και τη Γιάλντα είναι αφόρητη» συμπλήρωσε.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024