Ψήφο εμπιστοσύνης από τις εταιρείες στα ελληνικά λιμάνια και νησιά

Στα ίδια επίπεδα περίπου με πέρυσι αναμένεται να κινηθούν οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στην χώρα μας, με ενδεχόμενη μία πολύ μικρή αύξηση της τάξεως του 1% σε σχέση με πέρυσι.

Οι ξένοι συνεχίζουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά και στις εταιρείες κρουαζιέρας που προσεγγίζουν ελληνικά λιμάνια. Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ανάλογα αναμένεται να κινηθεί η κρουαζιέρα και για το 2019.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τις 600 αναμένεται να φτάσουν εφέτος οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ ο αριθμός των επιβατών θα αγγίξει τα περσινά επίπεδα.

Αυτό το θετικό κλίμα έρχεται να σκιάσει μία απόφαση του ΟΛΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», προβληματισμό έχει προκαλέσει σε παράγοντες της κρουαζιέρας η πρόσφατη ενημέρωση από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για αυξήσεις, από 1.1.2020, σε λιμενικά τέλη και υπηρεσίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τέλος ανά επιβάτη από 0,65 ευρώ που ισχύει από 1.4.2012 θα φτάσει τα 0,.80 ευρώ από 1.1.2020, ενώ το τέλος για τη διαχείριση αποσκευών επιβατών από 8,50 ευρώ θα φτάσει τα 10,50 ευρώ. Αύξηση κατά 0,50 ευρώ θα γίνει και για την υπηρεσία ελέγχου επιβατών και αποσκευών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr