Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι πριν υπογραφεί η συμφωνία με τη Γαλλία, θα ενημερωθεί το Κοινοβούλιο

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα της χρονομίσθωσης γαλλικών φρεγατών, τύπου Fremm, προκειμένου αυτές να περιπολούν στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «καλό θα ήταν η ΝΔ επιτέλους να σοβαρευτεί και να σταματήσει να προσπαθεί διαρκώς να αξιοποιεί για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Παράλληλα, το Μαξίμου συμφωνεί με την αξιωματική αντιπολίτευση για ενημέρωση του Κοινοβουλίου, πριν την υπογραφή της συμφωνίας.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ενεργεί με πλήρη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συμφωνία, χωρίς να ενημερώσει διεξοδικά το Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εντός των προβλεπόμενων διαδικασιών» συμπληρώνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr