Γιλντιρίμ: Ασφαλές καταφύγιο για τους εχθρούς της Τουρκίας η Ελλάδα
«Είναι απαράδεκτο όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος να προστατεύονται από την Ελλάδα» τόνισε ο τούρκος πρωθυποουργός, καλώντας να αντιμετωπίσουμε τα μέλη του FETO ως «εχθρό»
Οργισμένη είναι η αντίδραση της Άγκυρας για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία. Μετά την επιθετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, σειρά είχε ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο για τους εχθρούς της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η στάση της χώρας μας απέναντι σε άτομα που η Άγκυρα αντιμετωπίζει ως οπαδούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών.
«Είναι απαράδεκτο όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος να προστατεύονται από την Ελλάδα» τόνισε, καλώντας να αντιμετωπίσουμε τα μέλη του FETO (την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν) ως «εχθρό», όπως και η Τουρκία.
«Η Ελλάδα είναι ένας γείτονας και μια φιλική χώρα στην Τουρκία. Πιστεύουμε ότι ο εχθρός μας πρέπει να θεωρηθεί και εχθρός της Ελλάδας» σημείωσε, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί σύμφωνα με αυτό», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Έκανε έκκληση, δε, για έκδοση των «8». «Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα εκδώσει στην Άγκυρα τα μέλη αυτής της οργάνωσης» υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις Γιλντιρίμ έρχονται λίγες ώρες μετά από αναλόγου ύφους ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το ίδιο θέμα, το οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».
Διαβάστε επίσης:
- Γεύμα εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου
- Προσφέρουμε τροφές για 50 αδέσποτες γατούλες – Στο πλευρό τους εθελόντρια
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/6): Δράση με Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Roland Garros
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- Άννα Πρέλεβιτς: Οι πρώτες ημέρες με τις δίδυμες κόρες της που γεννήθηκαν πρόωρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442