Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα άφησε ελεύθερο έναν πραξικοπηματία

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα άφησε ελεύθερο έναν πραξικοπηματία

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία ένας εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών θα μπορεί να είναι εκτός του αστυνομικού τμήματος αλλά φυλασσόμενος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση

Για απόφαση – σκάνδαλο με την «απελευθέρωση ενός πραξικοπηματία» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα Hurriyet αναφέρει σε δημοσίευμά της πως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι ένας εκ των «8» μπορεί να είναι εκτός του αστυνομικού τμήματος αλλά φυλασσόμενος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση.

Μάλιστα, το δημοσίευμα συνδέει τους «8» με το FETO, την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Επίσης, η Hurriyet κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι «το 18μηνο για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι» χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για την φύλαξή τους.

H Daily Sabah, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η Ελλάδα απελευθερώνει έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες, συνδεόμενους με την FETÖ», υπογραμμίζει ότι, αν και το ΣτΕ δεν έχει εκδώσει απόφαση για τους υπόλοιπους επτά, το πιθανότερο είναι η απόφαση να είναι ίδια.

Παράλληλα, κάνει αναφορά στο επιχείρημα της ελληνικής Δικαιοσύνης για την μη έκδοσή τους, ότι δηλαδή «δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία».

H Yeni Şafak, από την πλευρά της, με τίτλο «Η Ελλάδα απελευθερώνει πραξικοπηματία της FETÖ», επαναλαμβάνει τα στοιχεία του ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι το ζήτημα έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ηπιότερους τόνους κινείται ο ιστότοπος του τουρκικού κρατικού δικτύου TRT, στην ελληνόφωνη έκδοσή του, με τίτλο «Το ΣτΕ άφησε ελεύθερο με αυστηρούς περιοριστικούς όρους τον πραξικοπηματία Οζκαϊνακτσί», εστιάζοντας στους περιοριστικούς όρους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρακτορείο Anadolu, με τίτλο «Το ελληνικό δικαστήριο απελευθερώνει τον τούρκο πραξικοπηματία». Στο δημοσίευμά του γίνεται λόγος για την οριστική απόφαση που θα πάρει το ΣτΕ στις 4 Μαΐου και για τους «8», ενώ κάνει αναφορά και στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, η μέγιστη περίοδος κράτησης που είναι 18 μήνες λήγει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024