Η επιστροφή του ονόματος της Brabham στα αυτοκινητιστικά τεκταινόμενα δεν θα έχει μόνο αγωνιστική χροιά, καθώς όπως έχει ήδη ανακοινώσει η βρετανική φίρμα, εκτός από την κατασκευή αγωνιστικών τετράτροχων οι δραστηριότητες της θα επεκταθούν και στην κατασκευή, νόμιμων για το δρόμο αυτοκινήτων, τα οποία θα κινηθούν στην κορυφή της τετράτροχης τροφικής αλυσίδας.

Το πρώτο project της νέας εποχής της βρετανικής φίρμας πρόκειται να αποκαλυφθεί στις 2 Μαΐου υπό την μορφή ενός εκκεντρικού supercar με αγωνιστικές προδιαγραφές το οποίο θα φέρει τα διακριτικά BT62 και θα σηματοδοτήσει την μετάβαση της Brabham από το status μιας επιτυχημένης αγωνιστικής ομάδας του παρελθόντος σε μια niche αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάλιστα η βρετανική φίρμα δημοσιοποίησε και το πρώτο τεκμήριο της εκκεντρικής υπόστασης του BT62 το οποίο αποτυπώνει το πίσω τμήμα του, όπου εκτός από το σχεδιαστικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων αποκαλύπτεται μια αεροδυναμική πτέρυγα που υπερβαίνει το πλάτος της κατασκευής και ένα εξίσου αιχμηρός και σοφιστικέ αεροδυναμικός διαχύτης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία, το BT62 αναμένεται να εξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό V8 χωρητικότητας 5,4 λίτρων ο οποίος αναμένεται να του εξασφαλίζει αναλογία 720 ίππων ανά τόνο με δεδομένο ότι το βάρος του αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνά τα 972 κιλά.

Παράλληλα, ο ενδελεχής αεροδυναμικός σχεδιασμός αναμένεται σύμφωνα με τις συστάσεις να του εξασφαλίζει το θεαματικό μέγεθος των 1.200 κιλών κάθετης δύναμης ενώ τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσουν κεραμικά δικόφρενα, αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια στην F1, με εξαπίστονες δαγκάνες και στους τέσσερις τροχούς.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές παραγωγής του, η Brabham σχεδιάζει την κατασκευή 70 αντιτύπων τα οποία αναμένεται να διατεθούν προς περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Για εκείνους που αναρωτιούνται για τη σχέση της «τότε» Brabham των δύο πρωταθλημάτων F1 και των καινοτομιών που εισήγαγε στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αξίζει να σημειωθεί ότι γενικός διευθυντής της Brabham Automotive όπως είναι η νέα της ονομασία, είναι ο γιος του Sir Jack Brabham, David.