Ένα μεγάλο ρίσκο στην υγεία του παιδιού είναι η συσσώρευση λίπους

Η παχυσαρκία προκύπτει όταν η ενέργεια που παίρνουμε από το φαγητό και τα ποτά είναι μεγαλύτερη από αυτή που δαπανάμε. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των παιδιών, αν και έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση στα παιδιά, με αποτέλεσμα να παίρνουν βάρος ευκολότερα από άλλα.

Επομένως, οι βασικοί και πιο κλασικοί παράγοντες είναι:

  1. ανθυγιεινές επιλογές σε ποτά και φαγητά
  2. ανθυγιεινές συνήθειες της οικογένειας
  3. έλλειψη σωματικής δραστηριότητας
  4. γενετικό ιστορικό
  5. άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες

Τρόποι αντιμετώπισης

  1. Δώσε στο παιδί σου τη δυνατότητα επιλογών μέσα από υγιεινές τροφές που καλύπτουν όλες τις διατροφικές ομάδες. Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι, αυγά και όσπρια.
  2. Ενθάρρυνε το παιδί σε σωματικές δραστηριότητες, όπως είναι τα ομαδικά αθλήματα, η ποδηλασία ή και το περπάτημα. Αυτό θα ελέγξει την όρεξή του, θα ισορροπήσει το πόση ενέργεια παίρνει και θα το βοηθήσει στις κοινωνικές δεξιότητες.
  3. Γίνε εσύ το πρότυπο με το να τρως υγιεινά, χωρίς υπερβολές στην ποσότητα και χωρίς να το παρακάνεις με τα γλυκά ή το junk food.
  4. Αν το παιδί σου έχει γενετική προδιάθεση, τότε είναι ακόμα πιο σημαντικό να ακολουθήσετε οικογενειακώς έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.
  5. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες έχουν να κάνουν με τα απαιτητικά ωράρια και τις αυξημένες δραστηριότητες αλλά είναι πάντα πολύ σημαντικό για το παιδί να κοιμάται καλά το βράδυ, καθώς έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος αύξησης βάρους αν δεν κοιμάσαι σωστά.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr