Παράπονα για τον Γαβρόγλου - Τσίπρας: Θα του πώ να σας επισκεφτεί

Οι συμβολικές κινήσεις του πρωθυπουργού στις εσχατιές της χώρας συνεχίστηκαν με την επίσκεψη στο νησί της Ρώ, Ο Αλέξης Τσίπρας απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

Εκεί όμως που τα… άκουσε κανονικά ήταν στο Καστελόριζο από αναπληρωτές καθηγητές και μαθητές.
Οι καθηγητές περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, κάνοντας λόγο για «καθυστερήσεις», αλλά και για μετακινήσεις μαθητών που έγιναν, αναγκαστικά, στη Ρόδο.
«Φέτος είχα την αίσθηση σε όλη την Ελλάδα ότι είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ οι χρόνοι πλήρωσης των κενών. Στις βασικές ειδικότητες», είπε ο κ. Τσίπρας σε διάλογο που είχε με τους εκπαιδευτικούς. Με μία από τις καθηγήτριες να παίρνει το λόγο και φέρνοντας ένα παράδειγμα να λέει στον πρωθυπουργό ότι ο καθηγητής της φυσικής «τοποθετήθηκε (σσ. στο σχολείο) το Νοέμβριο»!

Τη στιγμή που υπάρχει μαθητής που δίνει μάθημα κατεύθυνσης και εκ των πραγμάτων υπάρχει πίεση. Με την ίδια, να παροτρύνει τον πρωθυπουργό να βελτιωθεί η ενισχυτική διδασκαλία.
Στο σημείο αυτό, και σε μια προσπάθεια ο πρωθυπουργός να… ελαφρύνει το κλίμα, είπε: «Λοιπόν εγώ θα πω στον υπουργό Παιδείας, να σας επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν. Θα του το πω σήμερα για να έρθει να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Είναι προβλήματα που λύνονται πιστεύω. Βέβαια αν μπλέξει κάνεις με την γραφειοκρατία, είναι δαιδαλώδεις οι δρόμοι, αλλά αν υπάρχει θέληση θα τα λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr