Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει η Άγκυρα ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Επιμένει η Άγκυρα ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας απείλησε ότι «η Ελλάδα θα βουλιάξει στο Αιγαίο αν νομίζει ότι η Τουρκία θα επιτρέψει τετελεσμένα»

Σε δηλώσεις με τις οποίες επιμένει ότι η Τουρκία κατέβασε την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» επέμεινε ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγ, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μποζντάγ επιτέθηκε με οξύτατο τρόπο στην Ελλάδα κατηγορώντας την για προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι οι διαφορές με την Αθήνα για τα νησιά του Αιγαίου είναι ξεκάθαρες, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις «θα βουλιάξει στο Αιγαίο».

«Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μποζντάγ, όπως μεταδίδουν τόσο το κρατικό πρακτορείο Anadolu όσο και η εφημερίδα Hurriyet, και συνέχισε με προειδοποίηση εν είδει απειλής:

«Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός, σε άλλο νησί να υψωθεί σημαία. Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία, το νησί έγινε δικό μας». Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης».

Ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, συνδέοντάς τους για ακόμα μία φορά – εμμέσως πλην σαφώς – με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς.

«Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO. H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο» σημείωσε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024