Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς [βίντεο]

Η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς [βίντεο]

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων

Η χθεσινή ημέρα στάθηκε αφορμή για να πληροφορηθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την ονομασία δύο ακόμη από τις αναρίθμητες νησίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στις ελληνικές θάλασσες: Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς.

Οι εν λόγω νησίδες ανήκουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο και αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς ψαρότοπους της χώρας, αλλά και σημαντικό βιότοπο για τα θαλασσοπούλια.

Πιο αναλυτικά, το σύμπλεγμα των Φούρνων περιλαμβάνει τρία μεγάλα νησιά (Φούρνοι, Θύμαινα και Άγιος Μηνάς), εννέα μικρότερα (Κισηριά ή Διάποροι, Θυμαινάκι, Μακρονήσι, Ανθρωποφάς, Αλατσονήσι, Μικρός Ανθρωποφάς, Πλάκα, Στρογγυλό και Μικρός Άγιος Μηνάς) και πολλές βραχονησίδες.

Στον απόηχο των χθεσινών προκλητικών δηλώσεων από τουρκικής πλευράς και των αμήχανων σε μεγάλο βαθμό αντιδράσεων από ελληνικής πλευράς, το samostimes.gr πραγματοποίησε αποστολή στις δύο νησίδες που φέρουν την ονομασία Ανθρωποφάς, τη μεγαλύτερη και τη μικρότερη, προκειμένου να διαπιστώσει επιτόπου πώς έχουν τα πράγματα και εάν παραμένουν στη θέση τους οι σημαίες που είχαν τοποθετήσει εκεί την περασμένη Παρασκευή τρεις νέοι που τις είχαν επισκεφθεί εκκινώντας από τους Φούρνους.

Ρεπορτάζ του samostimes απο τις βραχονησίδες «ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΣ». Διαβάστε σε λίγο περισσότερα και δείτε φωτογραφίες.

Δημοσιεύτηκε από Samos Times στις Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό άρθρο του samostimes.gr που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί υποστολής της ελληνικής σημαίας είναι αναληθείς, όπως αποδεικνύει φωτογραφία στην οποία εικονίζεται η ελληνική σημαία να κυματίζει, χθες Δευτέρα, στη νησίδα Ανθρωποφάς. Το ίδιο, εξάλλου, δηλώνουν ο δήμαρχος Φούρνων, Γιάννης Μαρούσης, και κάτοικοι της περιοχής, πάντα σύμφωνα με το samostimes.gr

Αξίζει να προστεθεί ότι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι δύο νησίδες με την ονομασία Ανθρωποφάς, επιτηρείται, όπως φανερώνει και το σχετικό φωτογραφικό υλικό του samostimes.gr, από σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024