Μπορεί να μένεις σε ένα κλασικό διαμέρισμα στον τρίτο όροφο και να έχεις ένα πολύ μικρό μπαλκονάκι ή τέλος πάντων, μία μικρή βεράντα με την οποία δεν ασχολείσαι και ιδιαίτερα. Με το που μπαίνει η Άνοιξη όμως, περνάμε περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις σε μπαρ-ταράτσες για κοκτέιλ. Κάνε το δικό σου μπαλκόνι το επόμενο στέκι της πόλης για τους φίλους ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

 

Το πράσινο κυριαρχεί αλλά με έξυπνο τρόπο και χωρίς να καταλαμβάνει όλο το χώρο. Μπορείς να πάρεις γλάστρες που κρέμονται με ειδικά πιαστράκια από το μπαλκόνι τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πλευρά, ώστε να απολαμβάνουν και οι γείτονες το θέαμα. Βάλε στο κέντρο ένα μικρό σπαστό τραπεζάκι και καρέκλες στην ίδια λογική. Ο πρωινός καφές αποκτά άλλο νόημα.

 

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι κι εδώ, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Επένδυσε σε μία διακοσμητική ξύλινη σκάλα που λειτουργεί σαν ιδιαίτερη γλάστρα για τα φυτά σου. Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου. Στήριξέ (ή βίδωσέ) την στη μία άκρη του μπαλκονιού και τοποθέτησε δίπλα έναάδειο βαρέλι που λειτουργεί σαν κομοδίνο μπαλκονιού.

 

Θα έχεις προσέξει αυτές τις κατασκευές σε ξενοδοχεία των καλοκαιρινών σου διακοπών. Κρέμονται από το μπαλκόνι με χοντρό σπάγκο ή σχοινιά και λειτουργούν σαν μικρό τραπέζι. ‘Ο,τι πρέπει για αν ακουμπάς το ποτό σου, το πρωινό αλλά λειτουργεί και σαν μίνι μπαρ για ρομαντικά βράδια στο μπαλκόνι.

Εάν διαθέτεις λίγο παραπάνω χώρο, φτιάξε μία ονειρεμένη γωνία με ένα μικρό καναπέ και ένα σκαμπό ή πουφ. Βάλε μαξιλάρες και μία λεπτή κουβέρτα ώστε να γίνει η αγαπημένη σου γωνία για διάβασμα όλο το χρόνο. Κρέμασε πάνινα λαμπάκια για ιδιαίτερο ρομαντικό φωτισμό ή τοποθέτησε ένα ανάλογο φωτιστικό δαπέδου.