Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αντιμετωπίζεται στο κομμάτι της ομορφιάς, αρκεί να είσαι συνεπής στην περιποίηση και να μην αμελείς να ασχολείσαι με τα νύχια σου εφόσον έχεις πρόβλημα. Υπάρχουν πλέον προϊόντα αλλά και απλοί τρόποι με βάση τους οποίους μπορείς να πεις αντίο στα εύθραυστα ή ταλαιπωρημένα νύχια σου.

 

Αποχαιρέτησε τις παρανυχίδες με ειδικό λάδι. Αν δεν σε έχει ήδη ενημερώσει ήδη η μανικιουρίστα σου, υπάρχουν ειδικά λαδάκια στο εμπόριο που μαλακώνουν τις παρανυχίδες και ενυδατώνουν το δέρμα καθώς και τα νύχια σου. Προτίμησε κάποιο με αμυγδαλέλαιο.

 

Πάρε βιταμίνη B. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με πολύ ευαίσθητα νύχια είναι εκείνοι που χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη B. Μπορείς να βρεις συμπληρώματα διατροφής ή βιταμίνες στο φαρμακείο της περιοχής σου.

 

Χρησιμοποίησε απαλή λίμα. Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σου δεν θα σπάνε εύκολα ούτε θα ταλαιπωρούνται. Εξίσου σημαντική είναι η τεχνική με την οποία λιμάρεις τα νύχια σου. Μην κινείς τη λίμα μπρος πίσω. Είναι προτιμότερο να ακολουθεί μία κατεύθυνση με μεγάλες αργές κινήσεις.

 

Τέλος στο ασετόν. Κι όμως, το υγρό με το οποίο αφαιρείς εύκολα το βερνίκι σου, μπορεί να είναι μία βασική αιτία για την κατάστασή τους. Για παράδειγμα, ξηραίνει αμέσως τα ευαίσθητα νύχια και αφήνει μικρές βούλες. Μπορείς να βρεις υποκατάστατα του ασετόν στο εμπόριο που παίρνουν λίγο περισσότερο χρόνο στην αφαίρεση του βερνικιού αλλά είναι πιο ευεργετικά.

 

Επένδυσε σε δυναμωτικό νυχιών με κερατίνη. Είναι το συστατικό που υπάρχει φυσικά μέσα στο νύχι αλλά εσύ το έχεις ανάγκη σε μεγαλύτερη ποσότητα. Τους δίνει ελαστικότητα αλλά χωρίς να σπάνε εύκολα.