Συνδιαχείριση του αερίου ζήτησε ο Ακιντζί από Αναστασιάδη
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ζήτησε από τον πρόεδρο της Κύπρου, κατά τη συνάντησή τους το βράδυ της Δευτέρας, τη σύσταση κοινής επιτροπής για τη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου. Δεν μπορεί να τεθεί τέτοιο θέμα στις διαπραγματεύσεις, ήταν η απάντηση του κ. Αναστασιάδη στον κ. Ακιντζί.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί συζήτησαν «με ευθύτητα» τα προβλήματα αναφορικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Διαπιστώσαμε, σημείωσε, ότι «υπάρχουν διαφωνίες».
Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει αποκλειστεί από τον ίδιο και τον κ. Ακιντζί η έλευση στην Κύπρο, αν το αποφασίσει ο γ.γ. του ΟΗΕ, απεσταλμένου του κ. Γκουτέρες για να διερευνήσει τις δυνατότητες επανάληψης των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.
«Να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις»
Επίσης, ανέφερε πως η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να γίνει στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και τόνισε στον κύριο Ακιντζί την ανάγκη τερματισμού των προκλήσεων της Τουρκίας, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξουν διαπραγματεύσεις υπό καθεστώς απειλής.
Σε ερώτηση, αν ο τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε θέμα σύστασης κοινής επιτροπής για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως ο κ. Ακιντζί γνώριζε εκ των προτέρων τη στάση του, ότι δηλαδή αυτό το θέμα δεν μπορεί να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι δεν πρόκειται ν’ αναβληθούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί (της Κυπριακής Δημοκρατίας).
Τέλος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι συζητήθηκε η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας στις αρχές Ιουλίου και της Λεύκας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.
- Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα – Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442