Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φούρνοι: Τι δηλώνει ο δήμαρχος και οι νέοι που ύψωσαν την ελληνική σημαία

Φούρνοι: Τι δηλώνει ο δήμαρχος και οι νέοι που ύψωσαν την ελληνική σημαία

Στις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Μπεναλί Γιλντιρίμ, αναφορικά με την απομάκρυνση ελληνικής σημαίας που είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» απαντούν τόσο ο δήμαρχος Φούρνων, Ιωάννης Μαρούσης, όσο και οι τρεις νέοι που φέρεται να ύψωσαν τη σημαία στο σημείο

Τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Μπεναλί Γιλντιρίμ, αναφορικά με την απομάκρυνση ελληνικής σημαίας που είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο, διέψευσε ο δήμαρχος Φούρνων, Ιωάννης Μαρούσης, τονίζοντας πως στο σημείο κυματίζει κανονικά η σημαία.

Με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μαρούσης επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», του συμπλέγματος των Φούρνων, από τρεις νεαρούς, σημειώνοντας πως «έγινε σε ελληνικό έδαφος».

Όπως πρόσθεσε, δεν κατέβηκε καμιά ελληνική σημαία ούτε από τις υπόλοιπες βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων, τονίζοντας πως μετέβη ο ίδιος στο σημείο προκειμένου να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

«Βάλαμε τη σημαία για τον Σμηναγό Μπαλταδώρο»

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον έχουν οι πρώτες δηλώσεις των νεαρών που φέρεται να ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος.

Ο ένας από τους 3 νεαρούς μίλησε στο star.gr λέγοντας πως «το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, τον Σμηναγό που σκοτώθηκε με το Μιράζ».

Όπως τόνισε, η παρέα των τριών παλικαριών θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα – Σμηναγό που σκοτώθηκε, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».

Ανέφερε, δε, πως δεν έχει τοποθετήσει μόνο μία σημαία, στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά πέντε σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια. Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τουρκικά μέσα.

«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» πρόσθεσε.

Διάψευση Γιλντιρίμ από Τζανακόπουλο, προπαγάνδα από τα τουρκικά ΜΜΕ

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διέψευσε πως υπήρξε επεισόδιο στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, καταδικάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ έπαιξαν για ακόμη μια φορά το παιχνίδι της προπαγάνδας, στη «γραμμή» Γιλντιρίμ, μεταδίδοντας μάλιστα φωτογραφίες των Ελλήνων, όπως υποστηρίζουν, από το σημείο.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024