Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιτεκτονική στα όρια του χορού

Αρχιτεκτονική στα όρια του χορού

Ζωντανά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, με διάθεση για χορό δημιουργούν σχεδιαστές σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Αποφασίζεις να ταξιδέψεις σε μια χώρα και σημειώνεις τα αξιοθέατα που σκοπεύεις να επισκεφτείς και να φωτογραφηθείς με αυτά. Ωστόσο, όταν φτάνεις στον προορισμό σου ανακαλύπτεις ότι δε θα δεις μονάχα βαριά κτίρια παλιάς αρχιτεκτονικής φτιαγμένα από τούβλα και ντυμένα με γήινα χρώματα, να ξεκινούν μια ιστορική αναδρομή στο ταξίδι σου.

Σήμερα, στα ταξίδια σου θα συναντήσεις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και εκσυγχρονισμένα κτίρια όχι μόνο από την άποψη των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των κτιρίων, αλλά κυρίως στην όψη.

Δεν είναι λίγα τα κτίρια που εκπέμπουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, χάρη στην ψευδαίσθηση της κίνησης που έχουν σχεδιάσει οι αρχιτέκτονες. Κτίρια με τσαλακωμένες οροφές και σπασμένες πλευρές προκαλούν έκπληξη και σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στα σύγχρονα αστικά κέντρα του εξωτερικού.

The Dancing House

Το κτίριο αυτό βρίσκεται στην Πράγα και στεγάζει γραφεία. Το όνομά του ταιριάζει 100% με την πρόσοψη και το σχήμα του κτιρίου, ενώ έχει και ένα ακόμη σχετικό παρατσούκλι. Ο ένας εκ των δυο αρχιτεκτόνων που συνέβαλλε στη δημιουργία του κτιρίου,  Φρανκ Γκέρι ονόμασε στην αρχή το κτίριο Φρεντ και Τζίντζερ, επηρεασμένος από τους διάσημους χορευτές  Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερς, μιας και το κτίριο θυμίζει έντονα ένα ζευγάρι χορευτών.

Lotus Temple

Με πολλαπλά αρχιτεκτονικά βραβεία στο ιστορικό του, το Lotus Temple βρίσκεται στο Νέο Δελχί. Τα βραβεία του και η μεγάλη του επισκεψιμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι θυμίζει τα πέταλα ενός λουλουδιού που ετοιμάζονται να ανθίσουν.

Guggenheim Museum Bilbao

Ένα μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης φτιάχτηκε στην Ισπανία και αποτελεί μια από τις σημαδιακές στιγμές στην ιστορία της αρχιτεκτονικής. Τσαλακωμένες μεταλλικές επιφάνειες συνθέτουν την εξωτερική εμφάνιση του μουσείου.

Marques de Riscal

Ένα ιδιόμορφο ξενοδοχείο στην Ισπανία χορεύει παρέα με τις μεταλλικές κορδέλες του. Ασημί και μοβ μέταλλα σε διάφορα μήκη ξετυλίγονται και αναμειγνύονται δημιουργώντας την αίσθηση πως τα κινεί ο αέρας με τους δικούς του ρυθμούς.

Evolution Tower

Ένας πύργος σε μορφή στριφογυριστού ουρανοξύστη κοσμεί τη Μόσχα της Ρωσίας. Με άπειρα γραφεία να στεγάζονται στο εσωτερικό του, ο πανύψηλος πύργος αγγίζει τα 255 μέτρα. Τα παιχνίδια του ήλιου στα τζάμια και η στροφή του κτιρίου δημιουργούν τη ψευδαίσθηση της κίνησης του, με το ίδιο παραμένει ακίνητο.

Bund Finance Center

Ένα τριώροφο κτίριο αποτελεί το στολίδι της Σαγκάης. Φτάνοντας τα 180 μέτρα περιτριγυρίζεται από χιλιάδες ματ χρυσούς σωλήνες που θυμίζουν ξύλα από μπαμπού. Οι σωλήνες δίνουν στο κτίριο μια κλασσική όψη που ωστόσο παίζει ταυτόχρονα με τα κύματα που δημιουργούν τα διαφορετικά και άνισα μεγέθη και μήκη των σωλήνων.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024