
DS X E-Tense: Ματιές στην αυτοκίνηση του 2035
Η DS δίνει τα διαπιστευτήρια ενός επιβλητικού πρωτότυπου το οποίο θα παρουσιαστεί στο Πεκίνο επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει το μέλλον της αυτοκίνησης.
H γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα ενός πρωτότυπου μοντέλου το οποίο θα αποκαλυφθεί στην προσεχή έκθεση του Πεκίνου, στα τέλη Απριλίου, δίνοντας μια γεύση από το όραμα της DS για την αυτοκίνηση ενός απώτερου μέλλοντος.
Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιασμού της DS, Τhierry Metroz, το DS X E-Tense αποτελεί σχεδιαστική μελέτη η οποία δημιουργήθηκε υπό το σκεπτικό να αποτυπώσει την αυτοκίνηση του 2035.
Quand les équipes de #DSAutomobiles rêvent à 2035. #DSXETENSE #Innovation #Teaser pic.twitter.com/qcyJNT4Bk6
— DS France (@DS_fr) 14 Απριλίου 2018
Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία του εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις και τετρακίνηση.
Αυτό που επίσης μένει να αποσαφηνιστεί είναι η κατηγορία όπου ανήκει το εντυπωσιακό πρωτότυπο. Οι μέχρι τώρα ψηφιακές του αποτυπώσεις του συντείνουν στην ταυτοποίηση του ως ενός coupe ή ενός αιχμηρής και αισθητικής τετράθυρου μοντέλου.
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι η DS θα οδηγήσει το σκεπτικό της αυτοκίνησης του μέλλοντος ακόμα ένα βήμα μακρύτερα, παρουσιάζοντας μια κλειστή εκδοχή του concept αλλά και μια μονοθέσια, πιο σπορ, με ανοιχτό cockpit στα πρότυπα της κορυφαίας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επιχειρώντας να τονίσει τις ανεξάντλητες δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης.
- Μουντιάλ: Το «μοντέλο» της Goldman Sachs» δίνει ως φαβορί την Ισπανία
- Διχασμένη η ΕΕ για την τοποθέτηση διαπραγματευτή με την Ρωσία – Η απάντηση Πούτιν
- Γιατί ο Ερντογάν «αγάπησε» έναν παλιό του αντίπαλο – Άλλους τους φυλακίζει, κάποιους τους επιλέγει
- Η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Η Πολωνία εξοργισμένη ζητά να αφαιρεθεί παράσημο που έχει αποδώσει στον Ζελένσκι
- Οι ΗΠΑ χτύπησαν ταχύπλοο φερόμενων διακινητών ναρκωτικών

