Η drag performer Κοντσίτα Βουρστ, που το 2014 κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Αυστρία με το τραγούδι «Rise like a Phoenix», βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα με μία ανάρτησή της στο Instagram: «Σήμερα ήρθε η μέρα για να απελευθερωθώ.

Είμαι θετική στον ιό HIV, μπορεί πολλούς από εσάς να μην τους ενδιαφέρει αυτό, αλλά αναγκάζομαι να το πω επειδή ένας πρώην φίλος απειλεί να αποκαλύψει τα ιατρικά δεδομένα μου. Ελπίζω να δώσω κουράγιο και να κάνω ακόμη ένα βήμα ενάντια στον στιγματισμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί…».

Διαβάζω μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν και την ελληνική αναπαραγωγή της είδησης, σε διάφορες ειδησεογραφικές σελίδες και sites: «Δεν θα λυπηθώ κιόλας», «τα άτομα αυτά είναι για να τα βάλεις σε ίδρυμα», «ωραία πρότυπα της νέας εποχής!» κλπ.

Εννοείται πως δεν αιφνιδιάστηκα από αυτή την έκρηξη μίσους και κακίας που γεννά η άγνοια. Εχουν στο παρελθόν καταγράφει και άλλες τέτοιες στενόμυαλες επιθέσεις.

Όμως, αντιδράσεις όπως αυτές, ακόμα και αν τις προκαλούν παρουσίες παράξενες -πείτε τις και ακραίες- όσο η Κοντσίτα (μια γυναίκα με μούσια ή ένας αξύριστος άνδρας που κάνει τη γυναίκα…) επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ώστε και «τα άτομα αυτά» να προστατεύονται, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άτομα τα… άλλα, τα σωστά, τα ισορροπημένα, τα υγιή πρότυπα, τα φτιαγμένα κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσίν Του.

Κατά τα άλλα, και σύμφωνα πάντα με την Κοντσίτα Βουρστ: «Οι πληροφορίες για την κατάσταση μου μπορεί να είναι νέες για εσάς, αλλά για μένα δεν είναι. Είμαι καλά στην υγεία μου, πιο δυνατή και πιο δραστήρια από τότε, καθώς λαμβάνω την αγωγή μου από τότε που έγινε η διάγνωση και ο ιός είναι κάτω από τα όρια ανίχνευσης πλέον στο αίμα μου». Η παραδειγματική τιμωρία της για την «εκτροπή» της, μια τιμωρία την οποία πολλοί ονειρεύονται, αναβάλλεται.

Γράψτε το σχόλιό σας