Ο Προμηθέας ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Κοροίβου στην Πάτρα, 75-70 και «έπιασε» ξανά τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά από 23 αγωνιστικές. Η ομάδα της Αμαλιάδας που μείωσε στους 3 πόντους στα 11» πριν τη λήξη παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.
Από 13 πόντους πέτυχαν οι Σαλούστρος και Μιλόσεβιτς για τους νικητές, ενώ ο Κουίντον Ντικόζεϊ έκανε μεγάλη εμφάνιση με 22 πόντους για τον Κόροιβο.
Ο Προμηθέας ήταν ανώτερος στην πρώτη περίοδο και με πόντους του Λίποβι προηγήθηκαν με 14-5. Ο Χολ πήρε τη σκυτάλη για το 22-11, με τον Κεμπ να μειώνει σε 22-13 στο φινάλε της 1ης περιόδου. Οι δύο προπονητές επέλεξαν να παίξουν φουλ επίθεση, με τον Κουίντον Ντεκόζεϊ να προσφέρει θεαματικά καρφώματα για τους φιλοξενούμενους, 27-22. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Προμηθέα, ο Κέισι Πράδερ πρόσφερε λύσεις για το 32-22, αλλά μέχρι το ημίχρονο η ομάδα της Ηλείας είχε πλησιάσει, χάρη στον Σακίλ Χάινς, 39-32.
«Μάχη σώμα με σώμα» έγινε στην 3η περίοδο, όταν ο Κόροιβος μείωσε ακόμη και στον πόντο, 39-38. Όμως, με τους Γκίκα, Χολ και εν συνεχεία τον Σαλούστρο, οι Αχαιοί προσπέρασαν με +12, 55-43. Ο Καλαμπάκος είδε τον Κάρσον να φωνάζει παρών για το 58-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Αν και η ομάδα της Πάτρας βρισκόταν το +10, 62-48 στο 32ο λεπτό, οι παίκτες του Γιατρά «ροκάνισαν» τη διαφορά.
Ο Πόσλεϊ με τρίποντο μείωσε σε 63-60, ενώ 11 δεύτερα πριν το τέλος ο Κόροιβος απείλησε ξανά, με νέο τρίποντο του Πόσλεϊ, 73-70. Ο Ντικόζεϊ, όμως υπέπεσε σε φάουλ στον Λίποβι, αυτός ευστόχησε και στις 2 βολές, με τον Νεκόζεϊ να αστοχεί σε τρίποντο της απελισίας στο τέλος.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.