Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλέξης, ο Ολαντρέου και ο ανοιχτός γιακάς

Ο Αλέξης, ο Ολαντρέου και ο ανοιχτός γιακάς

Τι λέει ο Ολαντ για τη συνάντησή του με τον Τσίπρα

Είναι να απορείς με αυτόν τον Φρανσουά Ολάντ. Τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας που έχασε με γοργούς ρυθμούς τη μισή του δημοτικότητα, που δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του και που αποφάσισε κι αυτός να γράψει ένα βιβλίο με τις προσωπικές του εμπειρίες από την προεδρική του θητεία. Ηθελε προφανώς να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η πρώην σύντροφός του Βαλερί Τριερβελέρ, το βιβλίο της οποίας «Ευχαριστώ για τη στιγμή»έσπασε ταμεία αφού αποκάλυψε πικάντικες στιγμές από την κοινή συμβίωσή της με τον τότε πρόεδρο και αρχηγό των γάλλων Σοσιαλιστών. Στο βιβλίο του ο κ. Ολάντ με τίτλο «Τα διδάγματα της εξουσίας» αναφέρεται και στον Αλέξη Τσίπρα. Και ξέρετε τι του έκανε περισσότερο εντύπωση από τον έλληνα πρωθυπουργό;

«Ο… γιακάς του», που ήταν… «ανοιχτός». Ούτε καν θυμήθηκε ο Φρανσουά εκείνο το περίφημο… «Ολανδρέου» που τον χαρακτήρισε (προεκλογικώς) ο κ. Τσίπρας. Εμεινε όμως ενθουσιασμένος από τα αγγλικά του κ. Τσίπρα, τα οποία (όπως γράφει) τα ομιλεί με νόστιμη (!!) ελληνική προφορά. Τι εννοεί άραγε ο Γάλλος «νόστιμη προφορά»;

Ή μήπως άκουσε τον κ. Τσίπρα να του λέει καμιά παροιμία στα αγγλικά, όπως αυτή με την καμήλα και την ουρά της («We have already eaten the camel, now there is the queue») και ο κ. Ολάντ (που δεν γνωρίζει καλά αγγλικά) ενθουσιάστηκε. Οπως ενθουσιάστηκε με τη «γερή πολιτική εμπειρία»που διαπίστωσε πως έχει ο κ. Τσίπρας αν και τον θεωρεί νεοφώτιστο στα μυστήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που παραδέχεται και ο κ. Τσίπρας.

Εκτός εάν πάλι τον εντυπωσίασε «ο τόνος της φωνής του που είναι βαρύς», ή μήπως «επειδή χρησιμοποιεί ένα εκδικητικό λεξιλόγιο» (στις τηλεδιασκέψεις).

Εγραψε καλά πράγματα πάντως ο κ. Ολάντ για τον κ. Τσίπρα και δεν είχε κανέναν λόγο να γράψει άσχημα. Αλλωστε θα μείνει αξέχαστο στον γάλλο πρόεδρο αυτό το βροχερό βράδυ που πέρασε στην Αθήνα, στο Gazarte, όταν ο Πρωθυπουργός τού έφερε ως συνομιλητή τον Λάκη Λαζόπουλο.

Περισσότερα εδώ: 

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024