Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιορισμένες μεταβολές στις διεθνείς αγορές

Περιορισμένες μεταβολές στις διεθνείς αγορές

Τι δείχνει σχετική ανάλυση

Περιορισμένες μεταβολές καταγράφονται στις διεθνείς αγορές σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Στην Ευρωζώνη η βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε σε μηνιαία βάση το Φεβρουάριο μη αναμενόμενη υποχώρηση κατά 0,8%, η οποία ήταν η μεγαλύτερη από το Ιούνιο 2017.

Σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μικρότερη ενίσχυση (2,9%) από τον Οκτώβριο 2017. Στα πρακτικά της πρόσφατης συσκέψεως της ΕΚΤ του Μαρτίου επισημάνθηκε ότι καθοδικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αποτελούν η γεωπολιτική αβεβαιότητα και ο ενδεχόμενος «εμπορικός πόλεμος».

Διατυπώθηκε επίσης, ανησυχία για το ισχυρό ευρώ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι θα επανεξετασθεί το ενδεχόμενο να καταρτιστεί εμπορική συμφωνία χωρών Ειρηνικού (TPP).

Στις ΗΠΑ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν τον Απρίλιο στις 233.000 από 242.000 την προηγούμενη εβδομάδα, με το μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων να διατηρείται σε σχετικώς χαμηλό επίπεδο (230.000, ιστορικός μ.o. αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας: 355.400).

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών κατέγραψε σε ετήσια βάση το Μάρτιο την ισχυρότερη αύξηση (3,6%) ενός έτους, καταδεικνύοντας ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

Στην Κίνα οι εξαγωγές εμφάνισαν μη αναμενόμενη υποχώρηση κατά 2,7% σε ετήσια βάση το Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν αύξηση κατά 14,4%. Καταγράφηκε εμπορικό έλλειμμα για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο 2017, λόγω της υποχώρησης των εξαγωγών, η οποία αποδίδεται σε εποχικούς λόγους (περίοδος πρωτοχρονιάς στην Κίνα).

H παγκόσμια τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας στο 6,5% το 2018 από 6,4% προηγουμένως.

Στην Ευρωζώνη αναμένεται το εμπορικό ισοζύγιο Φεβρουαρίου και στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan Απριλίου.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024