Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΤ: Ναι στην πρόταση αναβάθμισης του ESM

ΕΚΤ: Ναι στην πρόταση αναβάθμισης του ESM

Mε την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει ονομασία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση της Ε.Ε. για αναβάθμιση των δικαιοδοσιών του ESM και την υπαγωγή του στην κοινοτική νομοθεσία, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει ονομασία. Σε αυτή τη γνωμοδότηση αναφέρθηκε το μέλος της ΕΚΤ, Jens Weidmann, σε ομιλία του στο Βερολίνο.

«Η αποστολή και οι στόχοι του ESM δεν είναι νομισματικοί αλλά περισσότερο δημοσιονομικοί και οικονομικοί», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση της Ε.Ε. αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα αν και είναι απαραίτητες περαιτέρω μεταρρυθμίσεις ιδίως αναφορικά με την ενίσχυση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ESM.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι ένας ενδεχόμενος νομικός ανασχεδιασμός του ESM δεν θα πρέπει να μειώνει την ευθύνη των κρατών- μελών για τις δράσεις του. «Υπάρχει μία πρόταση η, σε διακυβερνητικό επίπεδο, συμφωνηθείσα Συνθήκη για τον ESM να τροποποιηθεί και να υπαχθεί στο Κοινοτικό Δίκαιο. Ωστόσο, εάν ένα τέτοιο μέτρο πρόκειται να υπονομεύσει το δικαίωμα των κρατών -μελών να έχουν λόγο, τότε θα πρέπει να απορριφθεί. Η σύνδεση μεταξύ δράσεων του ESM και ευθύνης δεν θα υπάρχει πλέον, καθώς είναι τα κράτη-μέλη που είναι υπεύθυνα για τους κινδύνους που αναλαμβάνει ο ESM», κατέληξε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024