Όταν υπάρχει απώλεια, ειδικά νέων ανθρώπων, ο θρήνος είναι μεγάλος. Ο πόνος αβάσταχτος, ειδικά για τους ανθρώπους που τους αγαπούσαν. Η οδύνη απερίγραπτη που δεν παλεύετε με όσα συλλυπητήρια και δηλώσεις συμπαράστασης να δεχθούν οι οικείοι και οι συνάδελφοί του.

Η απώλεια χθες του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου σκόρπισε τη θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Μια ακόμα θυσία των μαχητικών αεροπόρων μας εν ώρα καθήκοντος. Ας αναλογιστούμε την ένταση που επιχειρούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να προασπίσουν την εθνική κυριαρχία.

Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας, οι οποίοι πολλές φορές φθάνουν στα όριά τους, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Διαθέτουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης. Είναι ακέραιοι χαρακτήρες με ήθος και αποτελούν κόσμημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι απλά παιδιά του λαού, πρόσωπα της διπλανής πόρτας. Υπηρετούν την πατρίδα με αυταπάρνηση και χωρίς μεμψιμοιρία, παρά τους πολύ χαμηλούς μισθούς και χωρίς να λογαριάζουν ωράρια.

Και δεν είναι μόνο οι αεροπόροι μας, αλλά και όλο το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων, στρατός ξηράς και ναυτικό (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες, κληρωτοί, σμηνίτες, κ.α. σε όλα τα πόστα) που είναι άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και ενώ εξελίσσεται το γεωπολιτικό παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτές τις ώρες όμως, πέρα από τις δηλώσεις στήριξης, τα μηνύματα συμπαράστασης, οφείλει η Πολιτεία να βρει τρόπο να τους στηρίξει, εκτός από ηθικά και υλικά, έστω και με ένα μικρό ποσό. Οφείλει η Πολιτεία να αναζητήσει πόρους από ζώνες που μπορεί και να τους ενισχύσει περισσότερο. Το αξίζουν.

Εκτός από αυτό όμως προέχει να τονωθεί και άλλο, το ήδη υψηλό, ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή την περίοδο, που τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα, ας αφήσουμε όλοι στην άκρη τη μεμψιμοιρία, τις γκρίνιες, την κριτική και τις κορώνες κάθε είδους. Δεν χωρούν πολιτικές αντιπαραθέσεις όταν υπάρχει η κλιμάκωση από την Τουρκία.

Ας φροντίσουμε να μην δημιουργούμε ένταση μέσα από ΜΜΕ και τα social media, γιατί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άνθρωποι πάνω απ’ όλα και δεν είναι ρομπότ.

Το οφείλουμε όλοι σε αυτούς τους φρουρούς της πατρίδας που αξίζει μόνο τιμή και σεβασμός, καθώς αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση, αφοσίωσης, επαγγελματισμού, θυσίας και προσφοράς στην πατρίδα. Ας επικρατήσει η νηφαλιότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας