Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρήγας: Σε εγρήγορση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Ρήγας: Σε εγρήγορση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν ανεβαίνουν οι τόνοι όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα

«Είμαστε σε εγρήγορση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας διαβεβαιώνοντας πως η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία θα παραμείνει αυστηρή, διασφαλίζοντας την αποφυγή λαθών και την περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

Μιλώντας στον Real fm υποστήριξε πως «η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν ανεβαίνουν οι τόνοι όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα» και ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει νηφάλια και συνεπής στον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Σχετικά με την ένταση στη Συρία και τα φραστικά πυρά μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατηγορηματικά πως η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οφείλει να μην αναμιχθεί και να παραμείνει νηφάλια απέναντι στην επιθετική ρητορεία συγκεκριμένων δυνάμεων.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις των συζητήσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε τη σημασία της σημερινής συνάντησης του έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Σέρβο ομόλογό του και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Υπογράμμισε δε, πόσο ευνοϊκή θα ήταν η επίτευξη συμφωνίας για της οικονομίες και των δύο χωρών που επί 25 χρόνια ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπενθύμισε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένων πολικών προσώπων για τη μη επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και για μία ακόμα φορά διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακλόνητος στην εθνική γραμμή της χώρας.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, στάθηκε στο γεγονός πως έχει πλέον επίσημα αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας πιστοληπτικής γραμμής. Εξέφρασε αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και συνολικά του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Απέκλεισε τα σενάρια εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τον χρόνο που έχει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση της θετικής δημοσιονομικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024