Η «Πτώση της Γκόντολιν» του Τόλκιν κυκλοφορεί 100 χρόνια μετά
Τον ερχόμενο Αύγουστο από τον οίκο HarperCollins
Έναν αιώνα μετά την συγγραφή του αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία η «Πτώση της Γκόντολιν» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, η ιστορία σχετικά με την όμορφη, μυστηριώδη πόλη που καταστράφηκε από τις σκοτεινές δυνάμεις. Η κυκλοφορία της πρώτης ουσιαστικά διήγησης για τη Μέση Γη είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Αύγουστο και το έργο είναι το δεύτερο νέο βιβλίο του Τόλκιν που εκδίδεται τα τελευταία δύο χρόνια από τον οίκο HarperCollins.
Είχε προηγηθεί το «Μπέρεν και Λούθιεν» που παρουσιάστηκε τον περσινό Μάιο. Την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει ο γιος του Τόλκιν, Κρίστοφερ, ενώ την εικονογράφηση ο Αλαν Λι που είχε τον ίδιο ρόλο και στις εκδόσεις του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» και των «Χόμπιτ». Η είδηση της κυκλοφορίας ξάφνιασε ακόμα και τους πιο φανατικούς αναγνώστες του συγγραφέα, αφού ο γιος του διανύει το 93ο έτος της ηλικίας του και στον πρόλογο του «Μπέρεν και Λούθιεν» είχε γράψει πως το εν λόγω έργο ήταν το τελευταίο από τη σειρά εκδόσεων του αρχείου του πατέρα του.
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442