Όχι του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση της Εφίμοβα στις δικαστικές αρχές της Μάλτας
Η 36χρονη Ρωσίδα θεωρείται πηγή πληροφοριών της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου, Δάφνης Γκαρουσνα Γκαλισια, που ερευνούσε τα panama papers
Όχι στην έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα στις δικαστικές αρχές της Μάλτας είπε ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών (πρόεδρος Ιωάννα Κλάπα μέλη Αργυρώ Νικολακούδη Κώστας Σαργιώτης) διατάσσοντας παράλληλα την άρση της κράτησής της.
Ανάλογη εισήγηση διατύπωσε η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή και αόριστα επισημαίνοντας ότι δεν είχε προηγηθεί η έκδοση εθνικών ενταλμάτων. Επίσης χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τα αδικήματα που δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλματων για την 36χρονη Ρωσίδα η οποία θεωρείται ως πηγή πληροφοριών της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουσνα Γκαλισια που ερευνούσε τα panama papers.
Νωρίτερα στο δικαστήριο είχαν καταθέσει ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και ο ευρωβουλευτής της Μάλτας, Ντειβντ Κάσα οι οποίοι ανέφεραν ότι σε περίπτωση έκδοσης δεν θα έχει δίκαιη δίκη.
Η ίδια η Εφίμοβα παραδέχθηκε στοιχεία στη δημοσιογράφο σχετικά με παραβάσεις της νομοθεσίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την τράπεζα που εργάστηκε αλλά αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα που την έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442