Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέστρεψαν στις περιπολίες 800 αστυνομικοί

Επέστρεψαν στις περιπολίες 800 αστυνομικοί

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώθηκε η αποδέσμευση 700 αστυνομικών από καθήκοντα ασφάλειας προσώπων και χώρων και 100 επιπλέον από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία

Με 800 αστυνομικούς περισσότερους θα πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις προληπτικής και εμφανούς αστυνόμευσης στην Αττική, μετά την ολοκλήρωση της αποδέσμευσης 700 αστυνομικών από καθήκοντα ασφάλειας προσώπων και χώρων και 100 επιπλέον από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υλοποιείται υπό την κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και την κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό τη βελτίωση της αστυνόμευσης της Αττικής, έπειτα από τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας τον τελευταίο καιρό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται μετά από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και η εφαρμογή του θα είναι άμεση, υπό τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας και την κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό τη βελτίωση της αστυνόμευσης της Αττικής.

Για να μπορέσει να ενισχύσει την αστυνόμευση στην Αττική το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μια ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού, πέρα από τη μείωση του προσωπικού φύλαξης προσώπων και στόχων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

– Μείωση του προσωπικού των Επιτελείων των Διευθύνσεων Αστυνομίας και των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας της ΓΑΔΑ στον απολύτως απαραίτητο αριθμό, για την κάλυψη των διοικητικών τους αναγκών

– Λήξη αποσπάσεων προσωπικού της ΓΑΔΑ το οποίο έχει αποσπαστεί σε υπηρεσίες εκτός της Αττικής, εξαιρουμένων των αποσπασθέντων για την κάλυψη ιδιαίτερων ή επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών, όπως η διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και η αστυνόμευση τουριστικών περιοχών

– Μείωση του προσωπικού γενικών καθηκόντων κάποιων υπηρεσιών, αλλά και περιορισμό των χαμηλόβαθμων αστυνομικών (αστυφύλακες-υπαρχιφύλακες) των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ και ιδίως των Αστυνομικών Τμημάτων, που διατίθενται καθημερινά σε γραμματειακά-διοικητικά καθήκοντα ή σε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας.

Άμεσα στα Αστυνομικά Τμήματα

Το σύνολο του προσωπικού που εξοικονομείται από τα προαναφερθέντα μέτρα θα διατεθεί άμεσα σε Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στην υπό ίδρυση Υπηρεσία Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών για την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Εξαιρείται το προσωπικό της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, το οποίο θα επανέλθει στις οργανικές του θέσεις.

Παράλληλα, αποφασίστηκε το προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) να εξαιρεθεί από τη φύλαξη-φρούρηση στόχων και να λειτουργεί αποκλειστικά για την εκπλήρωση της βασικής του αποστολής.

Ακόμα, για την άμεση, πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των μέτρων συγκροτείται, σε επίπεδο Αρχηγείου, Ειδική Επιτροπή Εποπτείας.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, εκτός από την παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων, θα έχει και την εποπτεία των σχεδιασμών επιχειρήσεων, με σκοπό την προστασία, ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών στην περιοχή της ΓΑΔΑ, ενώ δεν αποκλείεται μεσοπρόθεσμα και η αποδέσμευση και άλλων αστυνομικών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024