Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίσιο τέλος στην ομηρία συμβολαιογράφου στη Θεσσαλονίκη

Αίσιο τέλος στην ομηρία συμβολαιογράφου στη Θεσσαλονίκη

Ο δράστης, που απειλούσε να πυρπολήσει το γραφείο του συμβολαιογράφου, πείστηκε από τους ειδικούς διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. να παραδοθεί

Αίσιο τέλος στο περιστατικό που εξελισσόταν επί δύο ώρες σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Φράγκων 12 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν 62χρονος, κρατώντας μπουκάλια με βενζίνη, ταμπουρώθηκε στο γραφείο και απειλούσε να το πυρπολήσει.

Ειδικοί διαπραγματευτές της Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο τον έπεισαν να παραδοθεί και αυτή την ώρα κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου ανακρίνεται.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αιτία για τη σημερινή κίνηση του δράστη ήταν οικονομικές διαφορές με τον συμβολαιογράφο, από προηγούμενη επιχειρηματική συνεργασία τους.

Γύρω στις 2:30 μετά το μεσημέρι, ο 62χρονος, κρατώντας μπουκάλια με βενζίνη, εισέβαλε στο συμβολαιογραφικό γραφείο και περιέλουσε τον συμβολαιογράφο και τις δύο συνεργάτιδές του.

Εκείνοι τελικά βγήκαν έξω από το γραφείο, ενώ ο ίδιος παρέμεινε μέσα, απειλώντας, κατά πληροφορίες, να το παραδώσει στις φλόγες. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.

Οι ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. τον προσέγγισαν και προσπάθησαν να τον πείσουν να παραδοθεί, κάτι που συνέβη μετά από περίπου δύο ώρες, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Λίγο πριν τη σύλληψή του ο 62χρονος φαίνεται να έβαλε φωτιά σε χαλί η οποία σβήστηκε άμεσα και δεν πήρε έκταση.

Ο συμβολαιογράφος δήλωσε ότι το επεισόδιο δεν έχει καμία σχέση με πλειστηριασμούς. «Υπήρχε μία ιδιωτική διαφορά, οικονομική μεταξύ εμού και αυτού. Μπροστά στον κίνδυνο να βάλει φωτιά στο γραφείο και να έχουμε ανθρώπινα θύματα φύγαμε αμέσως. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα θύμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γνωστός στις Αρχές ο δράστης

Πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που το Σεπτέμβριο του 2011 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έξω από υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης, περιλούζοντας το σώμα του με αέριο.

Τότε, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών κατάφερε να σωθεί, ενώ η ενέργεια αυτή είχε καταγραφεί ζωντανά από ΜΜΕ. Σε δηλώσεις του αργότερα, συνέδεσε την πράξη του με συσσωρευμένα χρέη που τον οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024