Η XING Mobility προχωρά στην εξέλιξη ενός φιλόδοξου project ευελπιστώντας να συνδυάσει τις επιδόσεις ενός ηλεκτροκίνητου supercar με τις εκτός δρόμου ικανότητες ενός SUV.

Μπορεί η Ταϊβάν να μην διαθέτει παράδοση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε ουσιαστικό εμπόδιο για την XING Mobility και την προσπάθεια που εκείνη καταβάλλει ώστε να συνδυάσει τις υψηλές επιδόσεις ενός ηλεκτροκίνητου supercar με την ικανότητα ενός SUV να κινείται με την ίδια ευκολία στην άσφαλτο και το χώμα.

Η άσημη XING Mobility έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του πολλά υποσχόμενου Miss R, το οποίο εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε τροχό- έχοντας στη διάθεσή του 1.341 ίππους.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Miss R έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα ενώ η ταχύτητα των 200 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Αν και δεν γίνεται λόγος για την αυτονομία του υπό εξέλιξη αυτοκινήτου, η XING Mobility έχει δημιουργήσει μια καινοτόμα αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει την αντικατάστασή τους μέσα σε λιγότερα από 5 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά, τέλος στο κόστος του ηλεκτροκίνητου supercar, αυτό υπολογίζεται ότι αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr