Το ζήτημα της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου

Θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου, θα αποτελέσει η παρατεινόμενη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Την απόφαση έλαβαν την Τετάρτη, κατά την προπαρασκευαστική συνάντηση, οι γενικοί γραμματείς των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου. Είχαν προηγηθεί σχετικές προτάσεις από την ευρωομάδα της Αριστεράς και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πλέον αναμένεται η τελική έγκριση από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωοομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, του οποίου ήταν πρωτοβουλία η πρόταση.

«Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο: «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, αναφέρεται με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Όπως σημειώνει το θέμα της αποφυλάκισης των στρατιωτικών θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ύστερα από πρόταση της Ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και σχετική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr