Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητική απόφαση για τον Β. Δημάκη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Αρνητική απόφαση για τον Β. Δημάκη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Με μια εβδομάδα καθυστέρηση ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη, η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για την απόρριψη του αιτήματος εκπαιδευτικών αδειών του Β. Δημάκη

Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη, το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή του Δημάκη κατά του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού που δεν είχε εγκρίνει την εκπαιδευτική άδεια, με ηλεκτρονική επιτήρηση, που ζητούσε ο κρατούμενος.

Από την πλευρά του ο Βασ. Δημάκης στη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, στάθηκε στην καθυστέρηση της έκδοσής της, παρότι βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, Ιωάννης Μαλούχος αντέγραψε το ανακοινωθέν του κ. Κοντονή «για να χτίσει καθ’ υπόδειξίν του το σκεπτικό της απόφασης».

Παράλληλα, ο Βασ. Δημάκης υποστηρίζει πως δεν του δόθηκε η δυνατότητα για αυτοπρόσωπες παραστάσεις, ενώ τις είχε ζητήσει, ενώ στάθηκε στην προτεραιότητα που έδωσαν τα μέλη του Συμβουλίου σε άλλες υποθέσεις, καθυστερώντας τη δική του.

«Νομίζαμε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά τελικά φαίνεται ότι αυτός είναι η δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα, γιατί τη χειραγωγεί απόλυτα, και δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στη δημόσια σφαίρα κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού.

Στη δήλωσή του ο Βασ. Δημάκης υπογραμμίζει πως «ο Κοντονής κρύβει τις πραγματικές πολιτικές του πεποιθήσεις, που όλοι σήμερα καταλάβαμε ποιες είναι, χρησιμοποιώντας την καταταλαιπωρημένη δημοκρατία ως φύλο συκής».

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυνική «δικαιοσύνη» του Συμβουλίου Πειραιά βρωμάει φασισμό, είναι δε σαν τις έχιδνες που δαγκώνουν μόνο τους ξυπόλητους» καταλήγει ο Βασ. Δημάκης.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα, προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα ήταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Βασ. Δημάκη έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης από συμφοιτητές του και αλληλέγγυους.

«Απαιτούμε από το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του συναδέλφου μας. Απαιτούμε την απονομή δικαιοσύνης» τόνιζε στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος μεταπτυχιακών Φοιτητών/Φοιτητριών του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία» στο ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του κάνουν λόγο για «στάση τιμωρητική και καταχρηστική του ίδιου του Συμβουλίου και πάντων των αρμοδίων».

Διαβάστε ακόμα:

Στοχευμένη προσπάθεια εξόντωσης καταγγέλλει ο Β. Δημάκης 

Παρέμβαση υπ. Δικαιοσύνης για τον κρατούμενο απεργό πείνας

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024