Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στοχευμένη προσπάθεια εξόντωσης καταγγέλλει ο Β. Δημάκης

Στοχευμένη προσπάθεια εξόντωσης καταγγέλλει ο Β. Δημάκης

Ο απεργός πείνας και δίψας σημειώνει πως δεν θα κάνει πίσω στα αιτήματά του, ακόμα και αν χάσει τη ζωή του, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να σώσει τους κρατούμενους «από την αγέλη των γενικών γραμματέων του»

Για στοχευμένη εξόντωση του ίδιου, λόγω της δράσης του για τα δικαιώματα, από τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιο Φυτράκη και του διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης και συντονιστή φυλακών Παύλου Δουλάμη, κάνει λόγο στη σημερινή του ανακοίνωση ο Βασίλης Δημάκης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόφαση στην αίτησή του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Σε περίπτωση που και σήμερα δεν υπάρξει απόφαση για μένα, στην 27η μέρα απεργίας πείνας και 5η μέρα απεργίας δίψας, με απώλεια σωματικού βάρους 18% (από 78,5 στα 64,5) και σάκχαρο στο 46, μιλάμε πια ανοιχτά για στοχευμένη εξόντωσή μου αριστερού προσήμου, λόγω της δράσης μου για τα δικαιώματα, την οποία ενορχηστρώνουν ευθύς εξαρχής, καθώς επιβεβαιώνεται και από τους σωφρονιστικούς κύκλους, πλέον, έως και στην οικογένειά μου, ο Ευτύχιος Φυτράκης και ο Παύλος Δουλάμης» αναφέρει ο απεργός πείνας Βασίλης Δημάκης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «οι ανωτέρω παρενέβησαν και στον αρχιφύλακα της φυλακής Πατρών, τον οποίον διαβεβαίωσαν δια του κ. Δουλάμη, προτού απορριφθεί το αίτημά μου για εκπαιδευτική άδεια, ότι δεν πρόκειται να πάρω το βραχιολάκι, με αποτέλεσμα να παροτρυνθώ επίμονα να κάνω αίτημα για να επιστρέψω στη φυλακή Πατρών, απ’ όπου μετήχθην πρόσφατα στον Κορυδαλλό για να πηγαίνω στο Πανεπιστήμιό μου».

«Η ύπουλη πίεση που δέχομαι να μην σπουδάσω τελικά, να απομακρυνθώ από το σωφρονισμό και την αξιοπρέπεια, είναι άνευ προηγουμένου» συμπληρώνει ο Δημάκης, προσθέτοντας ότι έχει απευθυνθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

«Έχω καλέσει πολλάκις τον κ. Κοντονή, με αλλεπάλληλες ανοιχτές επιστολές διαμαρτυρίας για τις παθογένειες του σωφρονιστικού συστήματος και δη της εκπαίδευσης εντός του, να μας σώσει από την αγέλη των γενικών γραμματέων του και την επικίνδυνη ρεβανσιστική τακτική τους, που φτάνει να παρεμβαίνει έως και στα Συμβούλια που αποφασίζουν για τα δικαιώματά μου, επιβάλλοντάς τους την επιλεκτική αυθαιρεσία ως προς το πρόσωπό μου» συμπληρώνει.

Ο Βασίλης Δημάκης σημειώνει πως «σε πείσμα των συνεχών εμποδίων που μου έθετε κι εξακολουθεί σαδιστικά να μου θέτει το δήθεν σωφρονιστικό μας σύστημα και το δήθεν σεβόμενο τ’ ανθρώπινα δικαιώματα προσωπικό του, παραμένω συνεπής στις αρχές μου και συντονισμένος με την αξιοπρέπεια και τον αγώνα μου για ότι βαφτίσαμε εγγυημένο δικαίωμα και βάλαμε, εμείς οι πολίτες, πρόσωπα όπως οι εν λόγω να διασφαλίζουν».

Πυρά κατά της κυβέρνησης

Ο απεργός πείνας «επιτίθεται» μέσα από την ανακοίνωσή του και στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός τους θεώρησε ελπίδα και τους τοποθέτησε στη διακυβέρνηση της χώρας, κι όχι υφαρπαγείς της ψήφου, των βιβλίων και της ελπίδας μας».

Μάλιστα, όπως κατηγορηματικά δηλώνει, είναι αμετακίνητος σε αυτά που ζητά, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος ακόμα και να φτάσει μέχρι να χάσει τη ζωή του.

«Μπορεί μέχρι αύριο να μην «τη βγάλω», καθώς λεν οι γιατροί, παρακαλώντας με να βρέξω τα χείλη μου ή να πιω μια αμπουλα για το επικίνδυνα χαμηλό ζάκχαρό μου, ή να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο με ορό, κάτι το οποίο αρνούμαι, αλλά δηλώνω αμετακίνητος σε οτιδήποτε δίκαιο διεκδικώ, έτοιμος ακόμα και να παραδώσω πνεύμα, γιατί οποιαδήποτε άλλη εκδοχή, όπως το να σταματήσω την απεργία και να υποχωρήσω, θα με ωθούσε στο να γίνω ξανά αυτό που με τόσο κόπο ετών κατάφερα ν’ αλλάξω και που δεν πρόκειται για κανένα λόγο να εξαναγκασθώ από το Κράτος να ξαναγίνω» τονίζει.

«Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σας επιστρέφω τον έπαινο που μου απευθύνατε εγγράφως, διότι, σε συνδυασμό με τις ενέργειες του υπουργείου σας που κατόπιν της απονομής του τον συνόδευσαν, είναι ξεκάθαρα προσχηματικός και με εμπαίζει» καταλήγει ο Βασίλης Δημάκης.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση από το υπ. Δικαιοσύνης για τον κρατούμενο απεργό πείνας

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024