Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 12 Απριλίου ξεκινά η προπώληση για τον «Ναμπούκκο» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στις 12 Απριλίου ξεκινά η προπώληση για τον «Ναμπούκκο» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο «Ναμπούκκο» θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, 1η, 3, 6 και 8 Ιουνίου

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, ο Ναμπούκκο, επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο, με τον κορυφαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο του τίτλου.

Ο «Ναμπούκκο» θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, 1η, 3, 6 και 8 Ιουνίου. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 12 Απριλίου, στις 15:00, από τα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ καθώς και τα: www.viva.gr,  www.greekfestival.gr και www.nationalopera.gr.

Πρόκειται για το έργο το οποίο ανέδειξε το ταλέντο του Βέρντι, θέτοντας τέλος σε μία σειρά από αποτυχίες αλλά και σε μία περίοδο μεγάλης θλίψης στην προσωπική ζωή τού συνθέτη. Η όπερα είναι διάσημη για το περίφημο χορωδιακό των Εβραίων σκλάβων, το οποίο επέχει θέση εθνικού ύμνου για τους Ιταλούς, καθώς εξέφρασε το συλλογικό αίσθημα ενάντια στον Αυστριακό κατακτητή. Εκτός, όμως, από το πασίγνωστο χορωδιακό, η όπερα περιλαμβάνει μουσικά και ερμηνευτικά απαιτητικούς ρόλους για τον βαρύτονο, την υψίφωνο και τον βαθύφωνο.

Στην πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΛΣ, τον ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσει ο διάσημος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος έχει διαπρέψει ως Ναμπούκκο σε μεγάλες σκηνές σε όλον τον κόσμο, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν), η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η Όπερα της Φλωρεντίας, το Μέγαρο Τεχνών Βασίλισσα Σοφία (Βαλένθια), η Όπερα της Στουτγάρδης κ.ά.

Τη σκηνοθεσία θα υπογράψει ο Λέο Μουσκάτο στην πρώτη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο Μουσκάτο είναι ένας από τους δυναμικά ανερχόμενους Ιταλούς σκηνοθέτες της όπερας, που έχει διακριθεί σε έργα Βέρντι και Πουτσίνι, και έχει παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες σε κορυφαία ιταλικά λυρικά θέατρα (Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Τορίνο κ.ά.).

Την παραγωγή θα διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν, ο οποίος είναι μουσικός διευθυντής στην Κρατική Όπερα της Ουάσινγκτον. Σπούδασε στη Βιέννη και τη Φλωρεντία και έχει διευθύνει σε μερικές από τις σημαντικότερες όπερες Ευρώπης και Αμερικής, σε Βιέννη, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, αλλά και σε κορυφαία φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Τιμές εισιτηρίων: 25, 45, 55, 60, 85, 100 ευρώ. Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024