Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τόσκας σε Μητσοτάκη: Fake news οι μειώσεις των αστυνομικών περιπολιών

Τόσκας σε Μητσοτάκη: Fake news οι μειώσεις των αστυνομικών περιπολιών

Ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι περισσότεροι από 600 αστυνομικοί αναμένεται να αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μείωση των αστυνομικών περιπολιών.

Όπως σημείωσε ο κ. Τόσκας, τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για μειώσεις στα
ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, είναι στη σφαίρα των fake news.

«Άλλωστε, στην κατ΄ ιδίαν επικοινωνία του με τον αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την απόφασή του να αποδεσμεύσει το 20% των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για φύλαξη στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες» συμπλήρωσε.

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί σε περιπολίες

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περισσότεροι από 600 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων, αναμένεται να αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες της οδού Κανελλοπούλου, την περασμένη εβδομάδα αποδεσμεύτηκαν 95 αστυνομικοί από δικαστικούς, ενώ αρχικά προβλεπόταν η αποδέσμευση 150 αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση των υπολοίπων αστυνομικών που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα γίνει από όλες τις κατηγορίες των φυλασσόμενων προσώπων και ήδη μελετώνται οι λίστες των επισήμων και οι αριθμοί των αστυνομικών που διαθέτουν, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις στις αρμόδιες επιτροπές.

Οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού, θα διατεθούν όλοι στα αστυνομικά τμήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και κανείς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε γραφείο.

Διαβάστε ακόμα:

Aποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη της ΝΔ ζήτησε ο Μητσοτάκης

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024