Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη της ΝΔ ζήτησε ο Μητσοτάκης

Aποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη της ΝΔ ζήτησε ο Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε να αξιοποιηθεί το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της ΝΔ ώστε να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές

Περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, επικοινώνησε μετον αρχηγό της Αστυνομίας ζητώντας να αξιοποιηθεί το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της ΝΔ ώστε να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές.

«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια του πολίτη είναι βασική προτεραιότητά μου» . Και αυτή, επεσήμανε,  «προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια».

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησε να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. «Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας. Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι – κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες – επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024