Ρωσικό ΥΠΕΞ: Κατασκευασμένες οι πληροφορίες για χημική επίθεση στη Συρία
Τι ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως οι πληροφορίες για επίθεση με αέριο στη Συρία είναι ψευδείς και οποιαδήποτε ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη βάση τέτοιων «επινοημένων και κατασκευασμένων δικαιολογιών» μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.
«Η διάδοση ψευδών ιστοριών για τη χρήση χλωρίου και άλλων δηλητηριωδών ουσιών από τις (συριακές) κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθεί. Άλλη μία κατασκευασμένη πληροφορία για μια φερόμενη χημική επίθεση στην Ντούμα εμφανίστηκε χθες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.
«Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές πρόσφατα για αυτές τις επικίνδυνες προκλήσεις. Ο σκοπός τέτοιων παραπλανητικών συλλογισμών, που στερούνται οποιασδήποτε βάσης, είναι να προστατεύσει τους τρομοκράτες… και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει ενδεχόμενη εξωτερική χρήση βίας.»
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-128x85.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442