Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ποιητικό σύμπαν του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Το ποιητικό σύμπαν του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Μέσα από την παράστασή του «Οι φωνές των ποιητών» ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα αποκαλύψει ένα μεγάλο μέρος από τα ακριβά υλικά που έφτιαξε και το δικό του σύμπαν

Με ένα πιάνο, ένα βιολί και ένα μπάσο θα χτίσει τον κόσμο των ποιητών που αγάπησε και τραγούδησε και θα τον παρουσιάσει στην σκηνή του Kremlino στον Πειραιά.

Μέσα από την παράστασή του «Οι φωνές των ποιητών» ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα αποκαλύψει ένα μεγάλο μέρος από τα ακριβά υλικά που έφτιαξε και το δικό του σύμπαν.

Πόσες φορές δεν έκλεισε τις συναυλίες του με την φράση «χρωστάμε πιο πολλά στους ποιητές μας απ ότι στους δανειστές μας».

Τώρα θα δώσει τον πρώτο λόγο σε αυτά που θέλει να ακουστούν όπως είναι το παράπονο του Τάσου Λειβαδίτη, τα λόγια του Κώστα Βάρναλη, η οικουμενικότητα του Οδυσσέα Ελύτη, οι εικόνες του Μάνου Ελευθερίου, η ευαισθησία του Κώστα Καρυωτάκη, το κουράγιο του Γιάννη Ρίτσου, οι ιστορίες του Νίκου Καββαδία, τα γράμματα από την φυλακή του Ναζίμ Χικμέτ.

Δίπλα σε αυτά θα ερμηνεύσει και τις ιστορίες που έκλεισαν στην δημιουργία τους ο Άλκης Αλκαίος, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Αποστόλης Μπουλασίκης, ο Γιάννης Νεγρεπόντης. Λέξεις και ιστορίες απαραίτητες, όταν όλα γύρω γκριζάρουν και οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους σε αξίες και ιδανικά. Όταν σε μια χώρα όλα καταρρέουν και οι άνθρωποι γίνονται ψυχροί αριθμοί, τότε τη σημαία της αισιοδοξίας , της ανθρωπιάς και της δύναμης, καλείται να σηκώσει η ποίηση.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου χαμηλώνει την ένταση, για να ακουστεί αυτή η ποίηση, που εκφράζει ό,τι πιο όμορφο και αληθινό βγάζει. Ο Βασίλη Παπακωνσταντίνου μοιράζεται την σκηνή με τους: Ανδρέα Αποστόλου στο πιάνο, ΒαγγέληΠατεράκης στο μπάσο και Μαίρη Μπρόζη στο βιολί και στο τραγούδι.

ΚΡΕΜΛΙΝΟ, Καραΐσκου 119, Πειραιά τηλ. 210-4100010 , 14 & 21 & 28 Απριλίου & 5 Μαΐου. 210.4100010. στις 22.30

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024