Οι γαλλικές επικρίσεις για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία και η στήριξη στους Κούρδους, εξόργισαν τον τούρκο πρόεδρο που υποστήριξε ότι η Γαλλία «υποδέχεται» τους τρομοκράτες στο Μέγαρο των Ηλυσίων
«Πυρά» εναντίον του Εμμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία υποθάλπει τρομοκράτες, σχολιάζοντας τη στήριξη του Παρισιού στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αυξήθηκε σημαντικά από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε με μια αντιπροσωπεία από τη Συρία, μεταξύ αυτών εκπροσώπους των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG και του πολιτικού βραχίονα τους- PYD.
Μάλιστα, σε εκείνη τη συνάντηση, ο Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάσταση στη βόρεια Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστηρίζει ότι αυτή ακριβώς η δέσμευση ισοδυναμεί με στήριξη στην τρομοκρατία και για αυτόν τον λόγο η Γαλλία θα μπορούσε να αποτελέσει «στόχο της Τουρκίας». «Γαλλία, υποθάλπεις την τρομοκρατία, την στηρίζεις καθώς τους υποδέχεσαι στο Μέγαρο των Ηλυσίων» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν σε υποστηρικτές του στην νοτιοδυτική επαρχία Ντενιζλί.
«Δεν θα μπορείς να το εξηγήσεις αυτό. Δεν θα μπορέσεις να απαλλαχθείς από το τρομοκρατικό αυτό βάρος… Όσο η Δύση φροντίζει αυτούς τους τρομοκράτες, θα βουλιάζει» υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.