Επιφυλακτικός για την αναθεώρηση του Συντάγματος εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής της Ελιάς και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

«Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη για μια ουσιαστική Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα εκσυγχρονίσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας», σχολίασε σε συνέντευξή του στην «Νέα Σελίδα», ωστόσο αμφισβήτησε την καταλληλότητα των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν.

Αναφορικά με την πορεία του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τη διαφωνία του με τον διορισμό των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Όσον αφορά στα χρέη των πολιτικών κομμάτων, πρότεινε να ρυθμιστούν ώστε να επιβαρύνουν τα κόμματα και όχι τον λαό και σχολίασε ότι «όπως ελέγχονται τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ελεγχθούν τα οικονομικά όλων των κομμάτων. Για να πάει ο προβολέας της διαφάνειας σε όλες τις κατευθύνσεις».

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «κινητοποιείται από τη μακρά προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η γείτονα» και παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων εκ μέρους της Τουρκίας για αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων ύψους 83 εκατ. ευρώ και τοποθέτησή τους στην ελληνοτουρκική μεθόριο. «Είναι ασύμβατη με τη φιλοσοφία των προ-ενταξιακών προγραμμάτων», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας