Οι top stars της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, του modeling, του κινηματογράφου και του αθλητισμού συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν. Οι περισσότεροι από αυτούς γοητεύονται από τις εντυπωσιακές αλλαγές. Τους αρέσει να «παίζουν» ρόλους. Η Lady Gaga είναι μία από αυτές. Η ντίβα σε μέγεθος «πινέζας» (έχει ύψος 1,55μ.), τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, στιχουργός, παραγωγός, χορεύτρια, σχεδιάστρια μόδας και ηθοποιός αποφάσισε να μιμηθεί μέσα από μια φωτογράφηση για την Ιταλική “Vogue” την Βερούσκα.

 

Η Γερμανικής καταγωγής Βερούσκα (προέρχεται από οικογένεια αριστοκρατών, ο τίτλος της μάλιστα είναι κοντέσσα Βέρα βόν Λέρντορφ) υπήρξε κορυφαίο μοντέλλο της δεκαετίας του ’60. Ο περισσότερος κόσμος την γνώριζε ως Βερούσκα. Η γοητεία που ασκούσε στα πλήθη (και όχι μόνο στο fashion world) ήταν αναμφισβήτητη. Με ξανθά πλούσια μαλλιά, μπλε μάτια και θανατηφόρες αναλογίες πρωταγωνιστούσε στις φωτογραφίσεις των μεγάλων περιοδικών και πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες. Την ανακάλυψε ο φωτογράφος Ούγκο Μιούλας στην ηλικία των 20 ετών.

 

Η αναγνωρισιμότητα και οι σημαντικές δουλειές ήρθαν όμως μέσα από την γνωριμία της με την Αϊλήν Φόρντ, ιδιοκτήτρια του κορυφαίου Ford Modeling Agency. Το 1961 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, γρήγορα όμως επέστρεψε στο Μόναχο. Η Βερούσκα υπήρξε το μοντέλλο στις περισσότερες αφίσες στις μεγάλες λεωφόρους πόλεων της Ευρώπης και Αμερικής. Το 1966 έκανε ένα σύντομο αλλά εντυπωσιακό πέρασμα από την πολυσυζητημένη ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι “Blow Up”. Το 1967 ήταν εξώφυλλο στο “Life” και σε πολλές εκδόσεις της “Vogue” ενώ συνεργάστηκε και με τον Σαλβαντόρ Νταλί. Η πρόσφατη φωτογράφιση της Lady Gaga ως Βερούσκα είναι εξαιρετική…