Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χουάντερσον σταμάτησε από Κόντε μέχρι Μπεργκ

Ο Χουάντερσον σταμάτησε από Κόντε μέχρι Μπεργκ

Ο Βραζιλιάνος απέκρουσε το 6ο πέναλτι της εν Ελλάδι καριέρας του στο διπλό σωτηρίας του Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννενα

Για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του ο Σίλβα Χουάντερσον δεν θα συμπληρώσει διψήφιο αριθμό συμμετοχών σε μία σεζόν, ωστόσο σε μία κρισιμότατη καμπή της τρέχουσας περιόδου επιβεβαίωσε την έφεσή του στις αποκρούσεις πέναλτι.

Ο Βραζιλιάνος, που βρισκόταν επί μακρόν στη σκιά του Ιβάν Τσόβιτς, κατέγραψε στα Γιάννενα μόλις την 4η φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά ήταν καταλύτης (στη νίκη 0-1) αποσοβώντας το γκολ σε εκτέλεση του Πέδρο Κόντε.

Αντέδρασε σωστά στο 35,5%

Για 17η φορά σε έξι σεζόν στην Ελλάδα κλήθηκε να αντιδράσει σε χτύπημα πέναλτι και πιστώθηκε την 6η απόκρουση. Έχει επέμβει δηλαδή σωτήρια στο 35,3% των εκτελέσεων. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό για έναν τερματοφύλακα.

Η πρώτη του επέμβαση καταγράφηκε στη Football League στις 27 Απριλίου 2014, όταν ως παίκτης του Ηρακλή σταμάτησε τον Ισπανό Κριστόμπαλ στο εκτός έδρας 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τρία σε μία σεζόν

Με τη φανέλα του «γηραιού» έπιασε και τα επόμενα τέσσερα πέναλτι εκ των οποίων τα τρία στο πρωτάθλημα της Super League την περίοδο 2015-16. Στις 2 Νοεμβρίου στην εντός έδρας νίκη 2-0 με αντίπαλο τον Ατρόμητο είχε πει «όχι» στον Αντονί Λε Ταλέκ, στις 5 Ιανουαρίου απέκρουσε την εκτέλεση του Θωμά Ναζλίδη στην εκτός έδρας επικράτηση 0-1 κόντρα στη Βέροια και στις 19 Μαρτίου σταμάτησε και τον Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού. Στην τελευταία περίπτωση πάντως δεν γλίτωσε τη βαριά ήττα 4-0 στη Λεωφόρο.

Αντίκρισμα δεν είχε ούτε η απόκρουση σε εκτέλεση του Χαμζά Γιουνές στις 3 Ιανουαρίου 2017, αφού στη συνέχεια ο Τυνήσιος της Ξάνθης βρήκε άλλο τρόπο να παραβιάσει την εστία του Ηρακλή (0-1).

Τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 όμως η επέμβασή του στο χτύπημα τού Πέδρο Κόντε από την άσπρη βούλα ήταν καθοριστική για να βρεθεί ο Απόλλων Σμύρνης σε θέση ισχύος έναντι της Κέρκυρας στη μάχη για την παραμονή στη Super League.

Και εκτελεστής!

Αυτή τη φορά ο 35χρονος Χουάντερσον έστειλε την «ελαφρά ταξιαρχία» στο +4 από τη ζώνη υποβιβασμού, ενώ στις 4 Μαρτίου 2015 είχε οδηγήσει τον Ηρακλή στους «4» του κυπέλλου. Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε τότε η πρόκριση στη ρεβάνς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ο Βραζιλιάνος –αφού είδε δύο φορές την μπάλα να προσκρούει σε δοκάρι- απέκρουσε το τελευταίο χτύπημα του Παναγιώτη Κόρμπου. Νωρίτερα είχε δείξει και την ικανότητά του και ως εκτελεστής!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024