Η δημοφιλής εκπομπή θα πρέπει να αναζητήσει ένα νέο «σπίτι» καθώς το αεροδρόμιο του Dusnfold το οποίο αποτελεί προνομιακό πεδίο δοκιμών και φιλοξενεί ένα από τα κύρια studio του Top Gear θα μετατραπεί σε συγκρότημα 1.800 κατοικιών, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Για την ιστορία, η πίστα που φιλοξένησε 197 επεισόδια της δημοφιλούς εκπομπής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε το 2002 κατά παραίνεση των Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May και του παραγωγού της εκπομπής Andy Wilman.

Για τις ανάγκες της εκπομπής η χάραξη του αεροδρομίου τροποποιήθηκε ελαφρώς αποκτώντας τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που θα την καθιστούσαν ενδιαφέρουσα αλλά και ασφαλή για την συγκεκριμένη χρήση. Το αποτέλεσμα ήταν μια πίστα μήκους 2,82 χλμ. με 12 στροφές.

Από την πίστα πέρασαν εκατοντάδες αυτοκίνητα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον καλύτερο χρόνο για “road-legal” αυτοκίνητο σημείωσε η McLaren 675 LT καταγράφοντας 1 λεπτό 13 δευτερόλεπτα και επτά δέκατα ενώ ταχύτερο αγωνιστικό αναδείχθηκε το μονοθέσιο της Renault R24 του 2004 το οποίο ολοκλήρωσε το γύρο σε 59 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά το οικιστικό πλάνο που θα υλοποιηθεί παίρνοντας την θέση της πίστας προβλέπει την κατασκευή 540 κατοικιών χαμηλού κόστους, σε ένα σύμπλεγμα που θα περιλαμβάνει πάρκα, αθλητικά κέντρα και ένα κέντρο υγείας ενώ θα επεκταθεί και το ήδη υφιστάμενο Dunsfold Business Park το οποίο αποτελείται από 100 καταστήματα και απασχολεί 900 εργαζόμενους.