Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιφορά Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Περιφορά Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Επίσημη ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για την Μεγάλη Παρασκευή

Ακολουθία του Επιταφίου θα τελεστεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, στην εντός των τειχών πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «η Μητρόπολη και η ομάδα πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» ενημερώνουν το κοινό ότι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 6 Απριλίου 2018, θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου».

Συγκεκριμένα «στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ακολουθία της ταφής του Χριστού και από εκείνη την ώρα οι πιστοί μπορούν αν προσέρχονται για προσκύνηση του Επιταφίου. Στη συνέχεια θα τελεστεί στις 4:30 το απόγευμα η ακολουθία του Επιταφίου και στις 6:30 το βράδυ η περιφορά του Επιταφίου στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία από όλες τις πόλεις. Από το Παραλίμνι η αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις 15:30 το μεσημέρι, από τη Λάρνακα από το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 15.00 το μεσημέρι, από τη Λεμεσό η αναχώρηση θα γίνει στη 13.30 από τον Αγιο Γεώργιο Χαβούζας, από την Πάφο η αναχώρηση θα γίνει στη 13.00 το μεσημέρι από το Παφιακό γήπεδο και από τη Λευκωσία η αναχώρηση θα γίνει στις 14.30 από το Κέντρο Χειροτεχνίας».

Η πρώτη περιφορά Επιταφίου μετά από 57 χρόνια έγινε στην Αμμόχωστο το 2014.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024