Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε γειτονιές της Αθήνας

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε γειτονιές της Αθήνας

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή εργατικών σωματείων, αντιφασιστικών κινήσεων, φορέων και τις τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ.

Μαζική ανταπόκριση από τον κόσμο των γειτονιών είχαν οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στις 31 Μαρτίου σε Γαλάτσι και Καλλιθέα με την συμμετοχή εργατικών σωματείων, αντιφασιστικών κινήσεων, φορέων και τις τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ.

Στο Γαλάτσι η διαδήλωση, κατευθύνθηκε στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η φασιστική επίθεση επί της λεωφόρου Βεΐκου. Με πανό συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου, η ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πατησίων Κυψέλης-Γαλατσίου.

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε τον λόγο πήραν για να καταγγείλουν την επίθεση, ο Νίκος Κουράκης εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνά, ο Κώστας Παπαδάκης εκ μέρους της Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χ.Α, η Ντίνα Γκαρανέ εκ μέρους της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Ηλίας Ανδριόπουλος εκ μέρους της ΔΡΑΣΗΣ για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.

Μίλησαν ακόμα ο Σπύρος Παναγιώτου εκ μέρους της δημοτικής κίνησης Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι, ο Φραγκίσκος Κουνάνης εκ μέρους του δήμου Γαλατσίου, ο Δημήτρης Γκόβας εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γρηγόρης Δαφνής εκ μέρους του ΕΕΚ, ο Νίκος Χωριανόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, ο Γιώργος Πίττας δημοσιογράφος στην Εργατική Αλληλεγγύη, που δέχθηκε την φασιστική επίθεση, και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Παρευρέθηκαν ακόμη, δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου καθώς και η ΟΚΔΕ και η Λαϊκή Ενότητα Γαλατσίου.

Tην φασιστική επίθεση είχαν καταδικάσει επίσης με ψηφίσματά τους τις προηγούμενες μέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, η ΠΕΝΕΝ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστοτέλης, το γραφείο τύπου της Κ.Ε του ΚΚE.

Στην Καλλιθέα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου και πορεία στο κέντρο της γειτονιάς επί της οδού Δαβάκη.

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος με πανό η τοπική ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός ενώ διαβάστηκαν τα ψηφίσματα καταγγελίας της και συμπαράστασης από την τοπική ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Δασκάλων, το σωματείο των εργαζόμενων στο Δήμο Καλλιθέας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας.

Στις γειτονιές της Αθήνας του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων οργανώθηκαν μαζικές πικετοφορίες και εξορμήσεις με θερμή αποδοχή από τον κόσμο.

Οι κινητοποιήσεις αυτές ήταν η απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις που αυξάνουν μέσα σε κλίμα εθνικιστικής έξαρσης και έντασης των ρατσιστικών πολιτικών της Ευρώπης φρούριο την ίδια ώρα που οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βλέπουν την καταδίκη τους να πλησιάζει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024