Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Apple θα διασκεδάζει την ανία στα αυτόνομα οχήματα με VR

H Apple θα διασκεδάζει την ανία στα αυτόνομα οχήματα με VR

Η Apple κατέθεσε αίτημα στην αμερικανική υπηρεσία ευρεσιτεχνιών για την κατοχύρωση γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας ως μέρος του εξοπλισμού των αυτόνομων αυτοκινήτων του μέλλοντος.

H μετακίνηση με ένα αυτοκίνητο που επωφελείται από σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης όπου ο οδηγός δεν οφείλει ούτε και χρειάζεται να έχει καμία εμπλοκή στη διαδικασία οδήγησης, δείχνει προς το παρόν λίγο ουτοπική, ωστόσο η Apple έχει ήδη εντοπίσει ένα πρόβλημα που θα προκύψει εφόσον αυτό το σενάριο καταστεί εφικτό, φροντίζοντας να κατοχυρώσει μια πατέντα που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της ανίας του οδηγού ενός αυτόνομου οχήματος.

Ο λόγος για ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε η Apple στην αμερικανική υπηρεσία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το Σεπτέμβριο του 2017 και ήρθε στην επιφάνεια τώρα, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ναυτίας που ενδεχομένως θα πλήττουν τον οδηγό και τους επιβαίνοντες ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, αλλά κυρίως και να συμβάλλουν ποικιλοτρόπως σε μια καλύτερη εμπειρία παραμονής στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Για εκείνους που ήδη αναρωτιούνται κατά πόσο δεν αρκεί μια απλή οθόνη ή έστω περισσότερες για την καταπολέμηση της ανίας όσο διαρκεί μια διαδρομή, η απάντηση είναι ότι τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν πολύ περισσότερα από την απλή θέαση μιας ταινίας ή κάποιου φανταστικού  περιβάλλοντος.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις συστάσεις, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορεί να συνδυάσει την πραγματική… πραγματικότητα με την εικονική πραγματικότητα, δείχνοντας για παράδειγμα το εσωτερικό του αυτοκινήτου μεγαλύτερο ή μετατρέποντάς το σε ένα ολωσδιόλου διαφορετικό περιβάλλον αναλόγως με τις επιλογές και τις προτιμήσεις του χρήστη.

Το ίδιο θα συμβαίνει και με το εξωτερικό περιβάλλον καθώς τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα αντλούν πληροφορίες από τις κάμερες και τους σαρωτές του αυτοκινήτου συνδυάζοντας όσα φανταστικά προβάλλουν με παραμέτρους του πραγματικού κόσμου προς όφελος μιας πιο ρεαλιστικής εμπειρίας όπου θα συμμετέχει και το κάθισμα.

Έτσι, για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Apple, ο οδηγός ενός αυτόνομου αυτοκινήτου του μέλλοντος θα έχει τη δυνατότητα μέσω των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας να δει από τον κάθισμά του τον αγαπημένο του συγγραφέα να του διαβάζει το τελευταίο του βιβλίο ή να επιλέγει μια διαφορετική κάθε ημέρα πόλη να περιηγηθεί έως το να προσομοιώσει την καθημερινή του μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο με ένα ταξίδι στο φεγγάρι ή μια σκηνή καταδίωξης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024