Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα συνδέει τα όρια ταχύτητας με τα τροχαία δυστυχήματα

Έρευνα συνδέει τα όρια ταχύτητας με τα τροχαία δυστυχήματα

Η μείωση των ορίων ταχύτητας πρόκειται να περιορίσει τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων σύμφωνα με έρευνα του International Transport Forum.

Την άποψη ότι η ταχύτητα και δη η υπερβολική αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα έρευνας, η οποία εκπονήθηκε από το International Transport Forum.

Εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία δέκα διαφορετικών χωρών, εντοπίστηκε η στενή σχέση που συνδέει την ταχύτητα κίνησης με τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των θανάτων που προκαλούνται από αυτά.

Σύμφωνα με τον διεθνή διακυβερνητικό οργανισμό, μια αύξηση στη μέση ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων κατά 1% αυξάνει κατά 2% τον αριθμό των τραυματισμών, κατά 3% τους σοβαρούς τραυματισμούς και κατά 4% τους θανάτους που προκαλούνται από τροχαία ατυχήματα.

Έτσι, λοιπόν, ακόμα και μια μικρή μείωση των ορίων ταχύτητας μπορεί να οδηγήσει στον σημαντικό περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και των ανθρώπινων απωλειών.

Μάλιστα, ο ITF προτείνει την επιβολή ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές και 50 χλμ./ώρα στον ευρύτερο αστικό ιστό, ενώ για τους επαρχιακούς δρόμους θεωρεί πως το όριο θα πρέπει να είναι τα 70 χλμ./ώρα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024