Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ μιλάει για τη σχέση με τον Πούτιν και τη Συρία

Ο Τραμπ μιλάει για τη σχέση με τον Πούτιν και τη Συρία

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον ρώσο ομόλογό του, τη Συρία αλλά και το Μεξικό σε συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σίγουρα.

«Θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω μια πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία και με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και εάν αυτό συνέβαινε, θα ήταν κάτι το απίθανο. Αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη πιθανότητα αυτό να μην συμβεί. Ποιος ξέρει;» επισήμανε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο με τους ηγέτες κρατών της Βαλτικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε ακόμα τη «σκληρότητα» του ενάντια στη Ρωσία, όταν προέκυψε το ζήτημα μιας πιθανής επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στον Λευκό Οίκο.

«Κανείς πιθανώς δεν έχει υπάρξει τόσο σκληρός απέναντι στη Ρωσία όσο ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Τραμπ υποδεχόμενος τους ηγέτες των χωρών της Βαλτικής που ελπίζουν για ένα σταθερό και σαφές μήνυμα ενάντια στην Μόσχα.

Η τελευταία επίσκεψη του Πούτιν στον Λευκό Οίκο χρονολογείται από το 2005, επί προεδρίας Τζωρτζ Ο. Μπους.

«Θέλω να φύγουμε από τη Συρία»

Ο κ. Τραμπ δήλωσε επίσης ότι σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, τονίζοντας ότι θα λάβει σύντομα μια απόφαση για τη μείωση της υποστήριξης που παρέχει η Ουάσινγκτον στην περιοχή.

«Η πρωταρχική αποστολή μας ήταν να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο και θα λάβουμε πολύ σύντομα μια απόφαση, σε συντονισμό με άλλους, για το τι θα κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να φύγουμε (από τη Συρία). Θέλω να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο Μπρετ ΜακΓκερκ, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, δήλωνε σε ένα φόρουμ στην Ουάσινγκτον: «Βρισκόμαστε στη Συρία για να πολεμήσουμε το ΙΚ. Αυτή είναι η αποστολή μας και δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα την ολοκληρώσουμε».

Ο στρατός θα προστατέψει τα σύνορα με το Μεξικό μέχρι να γίνει το τείχος

Όσον αφορά τη σχέση των ΗΠΑ με το Μεξικό ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι  σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό μέχρι την ανέγερση ενός τείχους στην αμερικανική μεθόριο και έως να υπάρξει «η κατάλληλη ασφάλεια».

«Θα κάνουμε πράγματα με τον στρατό… Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα» επισήμανε ο μεγιστάνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με ηγέτες χωρών της Βαλτικής, προσθέτοντας ότι συζήτησε την ιδέα με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε για μία ακόμη φορά κατά του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα «ο οποίος έκανε αλλαγές με αποτέλεσμα απλά την απουσία των συνόρων».

Τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τρμαπ επέκρινε με δριμύτητα το Μεξικό λέγοντας ότι άφησε περισσότερους από 1000 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική να κατευθυνθούν προς τις ΗΠΑ, όπου πολλοί ελπίζουν ότι θα ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό το «καραβάνι» νομιμοποιεί την ανέγερση του τείχους που ο ίδιος επιζητά στα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ.

«Εάν (αυτό το καραβάνι) φθάσει στα σύνορά μας, οι νόμοι μας θα είναι τόσο αδύναμοι και παθητικοί (…) θα είναι σαν να μην έχουμε σύνορα» υπογράμμισε σήμερα ο μεγιστάνας.

«Έχουμε ανάγκη από ένα τείχος που θα έχει μήκος 1.100-1.300 χλμ», κατά μήκος των συνόρων, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς από το Πεντάγωνο, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού στα σύνορα, ωστόσο αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024