Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πασχαλινά αυγά έργα τέχνης

Πασχαλινά αυγά έργα τέχνης

Ποιος είπε ότι τα πασχαλινά αυγά είναι συνηθισμένα;

Ζαχαροπλαστεία και σοκολατοποιοί του εξωτερικού προτείνουν τα δικά τους σοκολατένια αυγά και αποδεικνύουν ότι είναι τόσο γευστικά, όσο και κομψά.

Αυγό ζωγραφισμένο στο χέρι με βούτυρο από κακάο σε φυσική απόχρωση πάνω στη λευκή βάση.

Ένα σεντούκι θησαυρού γεμάτο με σοκολατένια καλούδια. Ένα αυγό διαθέσιμο είτε με σοκολάτα γάλακτος είτε με μαύρη σοκολάτα είναι τοποθετημένο στην κορυφή του κουτιού με γεωμετρικά σχέδια να το στολίζουν. Στο συρτάρι του κουτιού υπάρχουν μικρές σοκολατένιες μπουκιές από μικρά αυγά και ένα ασημένιο μαργαριτάρι στο κέντρο.

Ένα αυγό σαν αφηρημένη τέχνη. Η 65% περουβιανή μαύρη σοκολάτα αποτελεί τη βάση του αυγού, η οποία καλύπτεται από μια παλέτα πολλών χρωμάτων. Δέκα διαθέσιμα αυγά συνοδεύονται από εννιά μικρές τρούφες σοκολάτας.

Αυγό από 70% μαύρη σοκολάτα δίνει την αίσθηση ενός γλυπτού, το οποίο κάθεται πάνω σε μια βάση από αναμεμειγμένα δημητριακά, λιωμένη σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, όπως το βερίκοκο, το κράνμπερι και οι σταφίδες.

Αφηρημένα σχέδια και πιτσιλιές συνθέτουν την εικόνα του αυγού που συναρπάζει με τη γεύση του. Η γαλλική σοκολάτα συνδυάζεται με γεύσεις όπως ο καφές, το βερίκοκο, το ancho τσίλι. Στο εσωτερικό κρύβονται σοκολατένιες τρούφες με ανάρπαστους συνδυασμούς σοκολάτας.

Μια αφράτη σοκολατένια βάση πασπαλισμένη με λιωμένη καραμέλα και επικάλυψη από μους μαύρης σοκολάτας. Αυτή είναι η πασχαλινή πρόταση των Harrods.

Θα μπορούσε να σταθεί και ως έργο τέχνης, αλλά πρόκειται για ένα γυαλιστερό αυγό του Πιέρ Ερμέ. Φτιαγμένο από γνήσια μαύρη σοκολάτα, στο εσωτερικό κρύβεται ένα χρυσό φωτεινό αυγό.

Ο σοκολατοποιός Πιέρ Μαρκολίνι προσδίδει ένα μυστήριο στο πασχαλινό αυγό. Μέσα στο αυγό έχει κρύψει αυγά σε έξι διαφορετικές γεύσεις όπως είναι η πραλίνα από φιστικί αιγίνης, σοκολάτα γάλακτος και τέσσερις ακόμη ξεχωριστές σοκολατένιες επιλογές.

Ένα κουτί αρκεί για να δώσει χαρά, ειδικά όταν περιέχει ένα σοκολατένιο αυγό με μαύρη, λευκή και γάλακτος σοκολάτα Valrhona. Κάθε ένα είναι γεμάτο με χειροποίητα αυγά από σοκολάτα και πραλίνα.

Μια κλασσική επιλογή είναι και τα μικρά σοκολατένια αυγά, που με τη πρώτη μπουκιά δε σταματάς να ανακαλύπτεις τις ξεχωριστές τους γεύσεις.

Πολύχρωμες πιτσιλιές συνθέτουν το τέλειο σοκολατένιο αυγό, που δε σου πάει η καρδιά να το χαλάσεις.

Εντυπωσιακό στην όψη και στη γεύση είναι το χειροποίητο αυγό που έφτιαξε η Σάρα Μπάρμπερ. Έχει γλασαριστεί με σοκολάτα Valrhona και περιέχει λευκά σοκολατάκια και τρούφες ράσμπερι.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024